Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Настимир Ананиев:Информацията, че машините могат да бъдат манипулирани, е поредната лъжа на ГЕРБ
Автор: Йоланда Пелова 08:51 / 30.11.2022Коментари (1)672
©
Информацията, че машините могат да бъдат манипулирани е поредната лъжа на ГЕРБ, поредната "борисовка“. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ заместник-председателят на ПГ на "Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев. "Излезе и премиерът, и ЦИК с много конкретна информация, която потвърждава, че по никакъв начин не може да се случи фалшификация на машинното гласуване."

"Кодовете се държат от ЦИК, няма как един човек да има достъп до тях. Там представители имат ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН. ПП няма представители в ЦИК. Но целият въпрос се повдига, за да се отвлече вниманието от реалните проблеми. Вместо да се обсъждат минималната работна заплата, пенсиите, ние обсъждахме удължаване на бюджета, което е незаконно. Не мога да разбера как може да управляваш държавата и да нямаш политики към българските граждани и българския бизнес. И заради тези неща, мисля че просто се отвлича вниманието. Дори и скандалът, свързан с АПИ и пътните фирми, е още една лъжа“.

БСП са част от "хартиената коалиция“, те отвориха изборното законодателство и в момента тяхното предложение за промени в Изборния кодекс беше тотално променено от ГЕРБ, заяви политикът. "Някои хора казват – "защо, аз искам да имам избор между хартия и машини?“. Ние от ПП нямаме нищо против това. В момента с новите промени на ГЕРБ и ДПС, когато гласуваш с машина, тя ще издава хартиена бюлетина, тя ще влезе в урната, тя ще се проверява от човек, след това ще се пише протокол пак от човек, вместо машината сама да вади протокола. В такъв случай моят глас може да не бъде отразен. Затова искаме да спрем тези промени в Изборния кодекс, които ще ни върнат във времената на прехода. Затова се борим с всички фалшиви новини, които излизат. Но партиите на прехода се опитват да уронят престижа на машините. Когато вмъкнеш съмнение в машината,хората започват да се притесняват. Ние сме заобиколени с машини – на банкомата, на телефона, на лаптопа. Машините за гласуване са сертифицирани и имат тройна защита. В тази тройна защита ПП никога не е участвала, защото ние нямаме представител в ЦИК. И призовавам хората повече да четат, да се информират и да не вярват на лъжи.“

Искаме законопроектът за промени в Изборния кодекс да се оттегли, но той вече влезе в зала и това не може да се случи, обясни Ананиев. "БСП можеше да го оттегли преди да влезе в зала.“

Връщането на доверието на гражданите като цяло зависи от всички политици, категоричен е Ананиев. "Но ние виждаме политиците на прехода. Те са се вкопчили във властта, пият кръвта на държавата. Ние искаме справедлив модел, парите да стигат до хората, да се разпределят справедливо и правилно да се харчат.“

"Обвиненията относно ББР отново е поредната лъжа и поредната "борисовка“ на ГЕРБ, категоричен е Ананиев. "ГЕРБ не говорят за 2,4 милиарда лева, които са дадени за незаконно строителство, а се опитват да повдигнат въпрос за 1 милион лева на ББР. А този облигационен заем е взет по време на предното служебно правителство на Румен Радев. Лихвите тогава са били 1%, след като започна войната лихвите са скочили на 6% и затова този облигационен заем е бил прекратен. Те се опитват под вола теле да изкарат“.

"Важно е да кажем, че междуведомственият доклад относно възлагане на строителството на магистрали откри, че едни възлагания, които са били 700 милиона, набъбват на 3,4 милиарда, заяви Ананиев. "Междуведомствената комисия излезе с доклад, който установи, че 2,4 милиарда са незаконно строителство. И сега в момента Конституционният съд казва – не може Народното събрание да решава, трябва да си реши регионалното министерство и АПИ. Въпросът, който е много важен – биха ли регионалното министерство и АПИ разплатили незаконно строителство?“, попита политикът.

"48-то Народно събрание, показа че в ГЕРБ няма никакво лидерство, в политиката в България няма лидерство, смята Ананиев. "Къде е Борисов? Борисов играе футбол, Борисов обикаля напред-назад страната. Не смее да влезе в София, защото тук ще чуе много истина. Но в ГЕРБ не се проявява никакво лидерство. Аз се питам - ще могат ли ГЕРБ да съставят кабинет?“

"Ние от своя страна сме готови на кабинет на малцинството, тези 10 неща ще ги направим, ДБ ни подкрепиха, много конкретни неща ще направим, които ще решат текущите кризи, свързани с пенсиите, свързани с подпомагане на средния и малкия бизнес, вдигане на минималната работна заплата, в заключение каза Ананиев.



Още по темата: общо новини по темата: 104
15.03.2023 »
27.01.2023 »
24.01.2023 »
24.01.2023 »
30.12.2022 »
23.12.2022 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.11.2022 г.
0
 
 
Пълен олигофрен е тоя г*з.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: