Настимир Ананиев: Реалният председател на парламента е Бойко Борисов

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:08 / 23.10.2022
464
С избора на Вежди Рашидов начело на 48-ото Народно събрание, реалният председател на парламента става Бойко Борисов. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Настимир Ананиев, зам.-председател на ПГ на "Продължаваме промяната".

Той допълни, че въпреки това е добре, че има избран председател, за да се отпуши работата на парламента и приемането на бюджета.

"Няма какво да се лъжем, Вежди Рашидов е символ на прехода. Но има и друг проблем - той самият заяви, че не иска да се занимава с това нещо. Той беше насилен да стане председател на НС. Председателят на Народното събрание е много важна позиция - определя дневния ред, разпределя законопроектите, може да задържи законопроект.

За мен истинският председател е Бойко Борисов, който от футболното игрище вдига телефона и дава разпорежданията. И това не е редно, защото представяте ли си - заместник-председателите водят заседанията, вършат цялата работа, но някой друг разписва, назначава, посочва. Да не забравяме, че Вежди Рашидов е депутат на ГЕРБ, въпреки че някои се опитват да скрият това зад ЕГН-то му", каза Ананиев.

Според него има основания да се говори за евентуална коалиция между ГЕРБ, ДПС и БСП. Напомни и, че трите формации искат да върнат хартиените бюлетини.

"Важно е като даваш сигнал, да е ясно. При всички (председатели на НС), избрани до момента, обикновено зад тях има формула, конструкция, мнозинство, което гледа в една посока. Махаме "Български възход", защото те бяха малко за цвят. ГЕРБ, ДПС и БСП ги обединява и друго - хартиената бюлетина", заяви Ананиев.

Той коментира още, че от "Продължаваме промяната" са били изненадани от действията на БСП в пленарна зала и определи подкрепата на социалистите към Рашидов като "стъпка назад" към статуквото.

Въпреки това той изрази надежда да бъде съставено правителство с първия мандат, защото има много висящи въпроси за решаване.

"Ако ни бяха оставили да управляваме, щяхте да видите как се справяме с кризите. Но Борисов каза: "Аз мога да се справя по-добре" и бутна кабинета "Петков". След като е направил това нещо, нека да поеме отговорността, да бъде съставено правителство в първия мандат и да започнат да се решават кризите. Ние ще подкрепим всяко разумно нещо. Но стигне ли се до хартиената бюлетина, което за мен е от скритите замисли на тази коалиция, ние открито ще се противопоставим", каза Ананиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).