Не е без пари, но българите обожават този гръцки остров

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:37 / 13.08.2023
755
Гръцкият остров Тасос е предпочитана дестинация за почивка сред българите. Много наши сънародници пътуват често до тази част на южната ни съседка. 

Причините - лесен достъп (най-често с кола и ферибот), десетки плажове, плажни барове, ресторанти, красиви гледки и кристална вода.

Цената на ферибота от Керамоти до острова за двама възрастни с две деца и автомобил е 38 евро в едната посока. Добре е да заредите гориво още докато сте в България, защото в пристанищното градче цените са значително по-високи от тези у нас. 

Пътят с ферибота до острова е 30-40 минути, след което ще пристигнете в главния град на Тасос - Лименас, което означава “пристанището". Това е и търговският и административен център на острова. 

Тасос предлага на посетителите разнообразие от природни дадености, както и вкусна традиционна гръцка храна. 

Eдин от популярните плажове със ситен пясък и широка ивица e Golden Beach. Там два шезлонга и чадър са на цена от 10 евро, на първа линия - 20 евро. 

Има и свободна зона за поставяне на кърпи и чадъри, паркингът е безплатен. В заведението се предлага разнообразие от ястия и напитки. Основните са между 12 и 18 евро за порция. 

На “златния плаж" любимият летен коктейл Мохито струва 10,50 евро. На този плаж, подобно на тези в България, обикалят търговци, предлагащи от чанти, очила и гривни до храна. Поничката при тях се продава за 3 евро, а варената царевица е на цена от 2,5 евро. 

Содата, останалите безалкохолни напитки и студеният чай от бара на плажа са по 4 евро за брой. Цената на фрапето също е 4 евро. 

Един от най-популярните и посещавани плажове на остров Тасос е Lа Scala, пише businessnovinite.bg. 

Разполага с паркинг, който не се заплаща. Шезлонгите и чадърите се заемат при условие за минимална консумация, която варира в зависимост от броя хора.

Клуб сандвич е на цена от 14 евро, а бургерът - 18 евро, пържените картофки са 6 евро. Пастата струва между 8 и 10 евро. 

Един от най-красивите плажове на Тасос е снежнобелият Marble Beach или Мраморният плаж.  Обсипан е с бели камъчета, а водата е ярко синя. 

До него се достига по земен път, който при наличие на определена степен на опасност от пожари се затваря, а достъпът до плажа е ограничен.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1106):
05.02.2024 Цените на чадърите и шезлонгите на плажа скачат нагоре!
30.11.2023 Кои туристически дестинации у нас са предпочетени от европейските туристи
21.10.2023 Лятото май няма намерение да си тръгне, плажът на Бургас се напълни
14.10.2023 Кадрите не са от Египет, а от Слънчев бряг: 14 октомври, 14:40 часа
11.10.2023 Късметлия намери часовник за 300 000 лева на централния плаж на Слънчев
бряг
10.10.2023 Настояват за нов регламент на системата олинклузив
Още новини от Национални новини:
Едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в Бълга...
Борисов: За мен е срамота да съм на един плакат с Денков
Царуването на парите в брой е към своя край
Запомнете тези четири дати през юни и внимавайте във въпросните д...
Модернизираните вагони ще пътуват по линията София – Бургас съвсе...
Единият от катастрофиралите влакове е пътувал по линията София – ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).