Не можем да преминем границата, ако имаме неплатени глоби към КАТ?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:10 / 11.06.2020
672
Новост по границата. Специална система по пунктовете проверява за неплатени глоби към пътна полиция. А преминаването ще става след плащане на актовете и фишовете. Пилотният проект вече няколко дни работи на ГКПП "Калотина".  Може и да се стигне до отнемане на шофьорската книжка.

"Връчват се електронни фишове на шофьорите и се предявяват претенции за дължими глоби. Разликата между контролът, който осъществяваме на ГКПП, и този, който осъществяваме на други места по пътищата, е, че на ГКПП има инсталиран постерминал и глобите могат да се заплатят на място", обясни Иво Писанов от "Пътна полиция". На пътя това все още не е възможно и книжките се отнемат от водачите.

Писанов увери, че няма никакви ограничения за напускане на страната.

"Това е процес, който така или иначе тече на пътя. Хората, които имат задължения, влезли в сила, но незаплатени глоби, нямат право да шофират. Така е по закон. Ако те са шофьори, им се отнема книжката до заплащането на глобата, както и ако управляват собствения си автомобил, същия се спира от движение", обясни той.

Ако шофьор излизат от страната с чужда кола, глобата се плаща от извършилия нарушението. Тоест ако шофьорът, който управлява автомобила има дължими глоби, той трябва да заплати собствените си задължения, в противен случай му се отнема шофьорската книжка. Писанов обясни, че ще се проверяват и пътниците в автомобилите и на тях също ще им бъдат връвани фишове и актове, ако имат такива.

Останалите 8 системи за контрол ще заработят от средата на месеца.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).