Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Неочакван обрат с измамените туристи - Ана си призна всичко
Автор: Цвети Тончева 16:15 / 06.05.2022Коментари (1)1049
©
Снимката е илюстративна
"Изненадана съм!“, каза съдията по делото и още веднъж попита обвиняемата и нейния защитник дали това е тяхното искане, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Адвокат Янков каза, че до последно са се двоумели, но не искат това дело да се точи с години, не искат и да се полагат повече усилия за издирване на свидетели и пострадали и да се отлагат заседанията.

Ана Маркова – Митрева също потвърди казаното от адвоката й, като изцяло призна фактите, изложени в обвинителния акт на прокуратурата и каза, че желае делото да протече по съкратеното производство, без разпит на свидетели. Двамата със защитника и дори изказаха желание процесът да приключи днес, тъй като не желаят да правят изявления и не желаят да се събират повече доказателства.

Още в началото на днешното заседание прокурорът оттегли искането си за промяна на мярката за неотклонение на обвиняемата. Той поиска това миналия път, тъй като Ана не се яви на заседанието, като нейният защитник представи неофициален медицински документи за това, че е под карантина заради ковид. Днес обаче адвокат Янков показа официален медицински документ от РЗИ София, където живее Ана, за това, че тя действително е била в карантина след прекаран ковид до 13 април.

Съдът се оттегли на заседание, а прокурорът по делото обясни извън съдебната зала, че ще иска средно наказание за Ана, тъй като все пак деянието и не е от най-тежките. Прокурорът каза, че ще поиска ефективна присъда за деянието, която може да е от 1 до 8 години лишаване от свобода, с 5 години изпитателен срок. Тъй като делото се гледа  по съкратеното производство, след редуциране, на основание чл.58а, ал.1 от НК, първоначално определеното наказание ще бъде редуцирано с 1/3. Освен това, от него ще бъде приспаднато първоначалното задържане на Ана за повече от 8 месеца. Така, очакваното наказание за нея, е около 3 години. При падане под този срок наказанието автоматично, отново по закон, преминава в условно, с изпитателен срок, обясни прокурорът.

В този случай обаче, стотиците излъгани с екскурзии до екзотични дестинации хора няма да могат да си върнат парите, тъй като по време на това дело нямаше конституирани граждански ищци. Прокурорът обясни, че поради фактът, че са много, това не е уместно да става в настоящия процес. Затова, веднага след изтичане на законовите срокове за обжалване хората, които са били ощипани с не малки суми, ще трябва да заведат граждански дела, на които да предявят претенциите си към псевдотуроператорката Ана Маркова – Митрева. Последното име се добавя, тъй като междувременно Ана се е сдобила и със съпруг, за което тя сама съобщи в съда. 

Ана не работи в момента, но понякога дава консултации, тъй като тя е магистър психолог.

Вчера на заседанието присъства и бившата шефка на Ана от туроператорската фирма, с чието име тя е злоупотребявала, за да печели клиенти и която все още не проумява как така умело тя е вършела измамите.

И въпреки, че всички очакваха днес да има присъда за "Ана екскурзията“, както я наричат измамените, то съдът отново ги разочарова.

Бе обявено, че ще има още едно заседание на 15.06.2022, от 9.30 часа, на което ще бъде обявена присъдата.

Дотогава съдът ще изиска справка за имущественото състояние на подсъдимата от Агенцията по вписвания, НАП и Икономическа полиция.

Припомням, че прокуратурата повдигна обвинение за престъпление в големи размери на младата жена за измама с обещани екскурзии, като се е облагодетелствала с над 718 000 лева. Повече от 150 граждани са станали жертви на измама с евтини почивки. Схемата е една и съща. Техен познат е пътувал успешно веднъж с Ана Mаркова и това, оказва се, е достатъчно, за да се доверят на новата й оферта.

А предложенията звучат примамливо – като 6 нощувки в Дубай за 600 лева и 1000 лева до Бали. Никой не получава билет или ваучер за планираната ваканция. Тя пропада, а парите не се връщат.

Пострадалите са от седем града (Пловдив, Първомай, София, Варна, Бургас, Провадия и Клисура).

Първоначално Ана твърдеше, че измамената е тя, че е давала парите на мъж, който е избягал. Днес обаче тя напълно призна вината си.



Още по темата: общо новини по темата: 1
08.04.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Какъв е тоя прокурор и това споразумение,700 хилки без да ги връща и евентуално условна присъда,а измамените да пият по една студена вода. После защо измамниците се множат,като знаят,че ще се отърват безнаказано.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: