Неприятности за шофьор, опитал да подкупи сливенски полицаи

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
14:05 / 04.06.2020
615
Окръжна прокуратура – Сливен предаде на съд Валентин Б. Той е обвинен за това, че направил опит да даде подкуп от 50 лева на полицейски служители. Целта била да не му съставят акт за установено от тях административно нарушение. Престъпното деяние е осъществено на 06.12.2019 г. в град Нова Загора. То е квалифицирано по чл.304а, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Валентин Б. е обвинен и за това, че на същите дата и място противозаконно си е служил със свидетелство за управление на МПС и контролен талон, издадени на друго лице, което е починало. По този начин Валентин Б. е целял да заблуди полицейските служители. Престъплението е квалифицирано по чл.318 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият управлявал лек автомобил, който е спрян за проверка от полицейски служители. Униформените поискали документите на обвиняемия, който ги занесъл до полицейския автомобил и в този момент пуснал банкнота от 50 лева в него, като придружил това действие с думите "Да се почерпите!“. Обвиняемият бил задържан. По-късно било установено, че предоставените от него свидетелство за управление на МПС и контролен талон са издадени на друг човек, който е починал, а след неговата смърт документите са останали у обвиняемия.  

Окръжен съд – Сливен е насрочил заседанието си за 05.06.2020 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).