Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ќестандартните имена у нас: ќт ќргазъм, до  икимора и Ўкаф
»зточник: Burgas24.bg 10:05 / 12.03.2018 ќтпечатай »зпрати
©
ќбикновено бедни двойки искат децата им да бъдат забел€зани чрез необичайни†имена.†¬ече търс€т Увдъхновени€" не от сериалите, а от социалните мрежи. ѕо-нестандартните и странни†имена†често са желание на социално слаби†семейства, които се опитват да се самоутвърд€т. “ака през 2011 г. ромка от с. —тудено буче насто€ва в родилното в ћонтана синът й да бъде наречен ќргазъм. ∆елезни€т Уаргумент" на 18-годишната ѕавлина јсенова бил:†Уќргазъм го пишете.†Ќ€маме такова име в†махалата"  ъм мотивите да избере това име било об€снението на мъжа ѝ, че тази дума означава нещо хубаво, а и по този начин ще впечатли съседите. ¬ъпреки настойчивостта на родилката, акушерките отказали смущаващото име и съпругът сложил точка на спора, като нарекъл бебока ƒимитър, съобщава "24 часа".

ѕреди години пак в ромските среди майка кръсти дъщер€ си  икимора, защото била убедена, че е значи нещо хубаво, а и заради бившата си шефка, ко€то € наричала така. ћъж от ћонтанско носи името Ўкаф, а жена му се казва —лучка. ƒве сестри пък били кръстени от†родителите си –ибка и —амолетка. ¬ класаци€та за най-нестандартните†имена†се нареждат още ѕлувкин€, ќкеан, –епубликан и Ѕългаран.

∆ените също не отстъпват с ÷енцерушка, ƒроздстой и —емка.  акто при всичко останало, в†имената също има модни тенденции. ¬ миналото българинът е наричал†детето си така, че да†предопредели съдбата му «атова често новородените са кръщавани —танка или —то€н (за да сто€т, след като майката е изгубила н€колко бебета преди това), ’убена - за да е хубава, Ѕожидар - когато бебето е дълго чакано. ћного време бе широко разпространено и повтар€нето на†имената на баби и д€довци.

ѕодобна традици€ съществува и в √ърци€, където допреди години нови€т член можеше да бъде без име дни наред, докато родата наддава в пари, имоти и злато чие име да носи той. —ега†традициите са други. — напредването на технологиите повече бебета по света са кръщавани на социални мрежи и приложени€. “ака през 2011 г. на б€л св€т се по€в€ва момиченцето ‘ейсбук. –одителите му от  айро избират да кръст€т първородната си дъщер€ така, вдъхновени от социалната мрежа. ¬ духа на тази тенденци€ други избраха да назоват момиченцето си ’аштаг. ј други решиха дъщеричката им да се казва Ћайк.

¬еро€тно, за да знае всичко, ”алид ≈лиас  ай Ц баща с докторска дисертаци€ за маркетинг на интернет търсачките, и жена му кръстиха сво€ син ќливър √угъл  ай. ѕрез 2007 г. китайска двойка се опита да нарече бебето си @. Ќа английски той се произнас€ Ует", което наподоб€ва китайската фраза Уобичам го". “атко от ћичиган не е кръстил†детето си У¬ерси€ 2.0". ƒжон Ѕлейк обаче не е искал да добави Умладши" или УII" към името на сина си. ¬место това той и жена му решават да го нарекат така: ƒжон Ѕлейк  юсак 2.0. Ѕил —мисърс за€в€ва, че харесва изключително много стартови€ звук на новата по онова време операционна система Vista. «атова —имсър кръщава дъщер€ си ¬иста јвалон —имсър. —ири си е нормално име и не е измислено от Apple. BabyCenter обаче открива, че след въвеждането на този личен асистент в iPhone бро€т на момичетата, кръстени —ири, се е увеличил с 5 процента през 2012 г. «асега в†Ѕългар舆н€ма из€вени фенове на У»гра на тронове", които да са кръстили†детето си на герой от поредицата, но по данни на Ќационалната статистическа служба на ќбединеното кралство десетки новородени вече се казват “ирион, “еон и –ийк. «а момичета, царственото име на ƒенерис “аргариен, което е ’алиси, е много по-попул€рно, отколкото истинското ѝ. —ред†имената има и ƒенерис, ’алиси и Ѕриен.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Milko Valo тук има силни попадени€ рЯ§£рЯШВ
0
 
 
ј беше модерно да са јрмани, ¬ерсачи.... а виж сега, модерна работа. рЯШБ
+1
 
 
Ќаденица - на баба си Ќаде и баба си ƒеница. 😄
0
 
 
ј не виждам нищо особено в името Ѕългаран, освен че се римува с балдаран :-))))
+2
 
 
ћанчестър ёнайтед Ћевиджов от —вищов.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћарт 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
Ќационален отбор по футбол
“¬ и шоу сезон 2018/2019
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
ѕи€н софи€нец прегази велосипедист на път€ и изб€га!
Ѕрутално: ѕребиха и обраха лекар в Ѕо€ново
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с <ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: