Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ники Станчев си отишъл внезапно от тромб
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 15.08.2021Коментари (2)2018
©
Само 2 дни след като навърши 60 г., големият пловдивски актьор Николай Станчев почина внезапно на 3 август. Кончината му шокира роднините и близките му, тъй като се чувствал отлично. Дори на 4 август трябвало да замине със семейството си на почивка в Гърция.

На 2-ри обаче изведнъж му прилошало, семейството му извикало Бърза помощ, но актьорът починал.

“Със сигурност всеки човек има здравословни проблеми, след определена възраст започват измененията в човешкото тяло и това е напълно в реда на нещата - обяснява пред "168 часа" близкият приятел на Ники Светозар Кнезовски. - Но е факт, че с тези проблеми може да се живее много дълго. Ники имаше малкия шанс да си отиде заради едно тромбче. Оказва се, че колкото може да е силен един човек, толкова може и да е крехък. Изненадата идва от това, че всичко се е случило бързо и съвсем не навреме. Ники беше едва навършил 60 години. Имаше още толкова много идеи, толкова много енергия, толкова много още да даде на изкуството и на близките си. Тъжно е, когато си отива внезапно млад и кадърен човек."

Съпругата му, актрисата Ивана Папазова, написа във фейсбук за сбогуване: "Животът е миг! Останалото е вечност! Моето всичко си отиде. Моят Ники... Вече е ангел! Болии!"

Тя е заминала за плануваната почивка в Гърция, за да се отърси от тежката загуба.

Приятелите им твърдят, че двамата били неразделни както в живота, така и на сцената.

“С Ивана бяха една душа - категорична е актрисата Ина Попова, близка приятелка на семейството. - Такова сливане на семейна и колегиална двойка не съм виждала. Много любов, коректност. Ивана ще носи духа на Ники, той я натовари с тази мисия. Той беше човек на детайла, вникваше навсякъде. Като приятел беше всеотдаен, затова е и толкова тъжно.

И в кино, и в театър той беше от онези актьори, които правят образа си абсолютно автентично и органично. Когато бяхме насаме, обичаше да ми разказва каква роля е пропуснал. Или какво репетира, какво го е подразнило или ощастливило. Имаше голяма вяра и наивност в отношенията си към хората и може да се каже, че често страдаше от това. Ники беше изтъкан от чувство за справедливост, съчетано с деликатност, с прецизността му по отношение на неща, които не се вършат добре и професионално. Беше прословут с тези си качества. За съжаление, си тръгна един много добър човек в момент на пропадащ свят."

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 г. в Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984 г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в театър "Константин Кисимов" във Велико Търново, а в периода 1987-1991 г. е актьор в Драматичен театър – Пловдив. След това излиза на свободна практика и до 1994 г. е в частната трупа на Малък градски театър. След това получава покана от театър "Аврил" в Париж.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Предвид пътуването в гърция най вероятно е в резултат на ваксината. Много жалко.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: