Николай, който нападна и заплашва полицаи в Сливен, остава зад решетките!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:27 / 22.01.2019
1325
По искане на Районна прокуратура – Сливен, съдът  задържа под стража Николай Д. Той е обвинен за това, че на 19.01.2019 г. в гр.Сливен,  извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения  ред   и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива  срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – двама полицейски служители, и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и представлява опасен рецидив. Това е престъпление по чл.325, ал. 5, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. "б“ от НК.

Той е обвинен за това, че на същата дата в Сливен, в условията на продължавано престъпление,  се заканил с убийство спрямо длъжностно лице – полицейски служител, при и по повод изпълнение на службата му, използвайки думите "ще ти изтръгна  гръкляна“ и с действие  - замахване с остър предмет (желязна шина с предварително заострен връх)  към него и на същата дата се заканил срещу полицейския служител, използвайки думите "Ще дойда до апартамента ти и ще те запаля!“, като тези заканвания биха могли да възбудят основателен страх  за осъществяването им – престъпление по чл.144, ал. 3, вр. ал.2, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Николай Д. е извършил престъпленията, за които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Николай Д. може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Районен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).