Николина Чакърдъкова сподели кое й е дало сили да пребори рака

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:15 / 18.10.2022
1211
"Бързам да живея. Сега съм в подготовка на концерта в зала 1 на НДК на 11 февруари, в който ще изпълним с дъщеря ми Мария най-хубавите фолклорни песни." Това споделя любимката на народа Николина Чакърдъкова, която стана на 53 години. "Между 50 и 60 години знам, че е критична възраст, някои хора не успяват да оцелеят. Аз не можах да празнувам юбилея си на 50, но със сигурност, ако съм жива и здрава, ще чествам 60-те си години", смее се певицата.

Според нея единственото предизвикателство, с което през годините не може да се пребори, е...диетата. "Най-трудно ми е да съм на хранителен режим. Всичко друго мога да направя, но диета не съм способна да спазвам и не знам защо. Приемам се и се харесвам каквато съм, дори се шегувам, че за 53-годишна баба на 4 внучета си изглеждам прекрасно."

Изпълнителката на "Родопска китка" вече е забравила здравословните премеждия, през които е преминала, но те са я направили по-силна от когато и да било, пише "България Днес".

"Много ме промени като човек онкологичната диагноза, която ми поставиха. Никога преди това не бях лежала в болница. И когато се наложи да остана за продължително време, видях колко много болни хора има. Тогава осъзнах, че човек не бива да живее само за себе си, а да помага на всеки с каквото може. По принцип съм оптимист, но имаше у мен и известно съмнение дали ще успея да се преборя с болестта и тогава мислех единствено за децата си. Минавало ми е през главата, че може и да не оживея. Но понякога борбата не зависи само от теб. Господ обаче се смили над мен и аз оцелях. След диагнозата рак и операцията, която претърпях, направих тежък перитонит и беше още по-трудно, защото за 10 часа можех да умра. Тогава за първи път чух докторът да казва: "Тази жена, ако не я оперираме до 10 минути, я губим". После пък направих тежка белодробна емболия, но слава богу, оцелях. Но с днешна дата никога не бих си поставила вече т.нар. пръстен в стомаха, не че той беше причината за моите проблеми", спомня си певицата.

"Вече нямам страхове. Радва ме, че хората приемат дъщеря ми, тъй като аз нямам болни амбиции спрямо нейното пеене. Нашият репертоар е различен и хората ни харесват", споделя талантливата Чакърдъкова. Според нея именно хората "с празен хладилник" милеят най-много за българската традиция, култура, фолклор. "Ако човек е нахранен духовно, по-леко приема лишенията и стои над материалните неща. Човек без ценностна система е готов да открадне, да убие. Няма кой да ни напълни хладилника. Никой политик не ни го е обещавал. Ние май грешно разбираме посланията им и после се сърдим. Трябва сами да се измъкнем. Не може, понеже държавата е в криза, цялото изкуство да се похаби", смята изпълнителката.

Виж коментарите (0)

Още по темата (6853):
22.04.2024 Сериалът "Baby reindeer": Шокиращо искрено изследване на тормоза и
обсесията
05.04.2024 Вини Джоунс отново намери любовта
10.03.2024 Филип Аврамов сподели за уроците, които научаваме от бащите си
08.03.2024 Кейти Пери напомни колко дръзка може да бъде
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
04.02.2024 Дует "Ритон" издадоха тайната съставка на голямата любов
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).