Нинова: Абсолютен международен скандал, как Фон дер Лайен и Г-7 гледат на твърденията, че участват в съставянето на правителство в България?

Автор: Самуил Иванов
Коментари (2)
13:04 / 26.05.2023
974
Става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. Какво се чува от тези записи - първо, абсолютен международен скандал, как мислите че Фон дер Лайен и Г-7 гледат на твърденията, че участват в съставянето на правителство в България? Поредната черна точка за България. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на "Фокус"

"Как мислите, че гледат на влизането в еврозоната, заобикаляйки правилата? Как се чувстват тези лидери днес и дали ще подкрепят такава бъдеща коалиция на омерта, имунитетите и т.н.? Става дума за отказ от национален суверенитет - изречението за смяна на шефовете на службите с такива, съгласуване с посолствата", каза Нинова.

"Какво става с вас, хора? От енергията за промяна и от площадите, вие станахте пералня за Борисов. Ако пуснем народът да гласува както иска, ние ще сме между 7 и 10 процента. Ако има истинска народна воля, ще бъде между 7 и 10 процента. Времето доказа какво сте правили. Ние сега да вземе да се коалираме и да направим "Възраждане" първа сила. "Възраждане" участвате ли в това нещо? Много въпроси, които почти нямат нужда от отговори.

Това, което направихте днес, нарушавайки всички законо, внасяйки НПК. Защо го правите? Заради всичко това - целта да се направи промени в конституцията, да изперете Борисов, взимайки главата на Гешев, за да се покрие. Вие правите парламентарен преврат. Ние сме казали, че Гешев трябва да си ходи и оставаме на тази позиция. Реформа трябва да има, но не с тази цел, защото тя сега е да изперете Борисов и да смените Гешев с Пешев", допълни лидерът на БСП.

Виж коментарите (2)

Още по темата (891):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).