Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Игрите на Борисов с ПП-ДБ, няма да се получат с БСП
Автор: Екип Burgas24.bg 19:58 / 05.05.2023Коментари (0)387
©
Аз съм му казвала в очите на Борисов - тези игрички, които си играе с ПП-ДБ, с БСП няма да му се получат, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

Г-н Борисов си сменя мнението по три пъти на ден. В игри с квадратчета няма да участваме. ГЕРБ като първа политическа сила и Борисов носят отговорност за съставяне на правителство. Той покани ПП-ДБ и започна един бразилски сериал  - Касандра и Алехандро аха да се вземат сутринта, на обяд вече - не, вечерта сватовете делят чеиза, обрисува ситуацията в парламента Нинова.

Седнаха да правят законодателна програма с ПП-ДБ - още няма. Правиха работни групи за бюджет, а има ли? Няма. Следващата въдица, която им хвърли бе - дайте да направим управленска програма. ПП-ДБ глътнаха като шарани и направиха програма, а ГЕРБ я направи на пух и прах. После беше - дайте и състав на кабинет. И него попиляха, каза Нинова.

Хванаха се като първокласници на Борисов. ПП-ДБ направиха салто мортале за 6 месеца. Знам с какъв ентусиазъм тръгнаха и изведнъж да стигнеш до това - той ти подава моркова, а ти тичаш. Едно от най-важните неща в живота и в политиката е да запазиш достойнство. Борисов е отговорен за хаоса, който според мен, умишлено създава. ПП-ДБ реагират лековато. Борисов какво ли си казва - сериалът поомръзна на публиката и им казва "Край с вас започваме преговорите с другите", продължи лидерът на социалистите.

БСП разбираме сериозността на ситуацията в държавата. Знаем, че това може да се реши, ако парламентът заработи и има редно правителство. Знаем, че сме 23-има и не можем да носим тежестта на управлението. Но и от нас може да зависи какво ще се случва. Ще направим вътрешнопартийно допитване, обясни тя за ходовете на БСП за в бъдеще.

Искаме ред и правила. Първо - да се извадят 4-5 национални важни задачи, а не да си разглеждаме програмите, както ГЕРБ ни канят. Те ни поканиха да коментираме тяхната управленска програма, но ако искат съгласие, няма как да обсъждаме това. Поискахме я, нормално. Изпратиха ни програмата на ПП-ДБ. Попитахме г-жа Атанасова "това ли ни пращате", а накрая отговор - ми ние я изпратихме, за да се забавляваме. Дистанцирам БСП от този хаос. Не може да ми пращаш програма на чужда партия, за да се забавляваме. Ако на някой му се забавлява, парламентът не е мястото за това, настоя Нинова.

Ако членовете на БСП одобрят, е възможно да подкрепим първи мандат. Г-н Борисов трябва да ни покани и да каже, но преди това да си избистрят и те какво искат в ГЕРБ, а след това сериозно да покани и другите и да каже - предлагам ви тези приоритети, тези министри и вие да контролирате от парламента. Тогава ще питаме партията си, каза тя.

За мен министрите трябва да са експерти. Виждате, че когато излязат напред политиците, започват скандалите. Ние малко трябва да се дръпнем назад, ако искаме да свършим работа за България, допълни Нинова. 

На "Промяната" им е навик да бъркат в други партии, каза лидерът на БСП.

Запитана допустимо ли е чуждестранен специалист да оглежда инциденти свързани с българския главен прокурор, отвърна: Не е допустимо, ако не е вещо лице.

По-рано днес вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че децата на главния прокурор Иван Гешев не са били с него в колата в понеделник, когато до нея избухна самоделно устройство, както се смяташе досега.

Информацията е доста противоречива и следствието трябва да каже. Но от друга страна - толкова противоречива информация и то от институциите, всява съмнение, че това наистина е атентат. Не е добре това, което се случва. От информацията, която се изнася, излиза, че случаят не е такъв, какъвто изглеждаше в първия ден. Много е тъжно, ако е злоупотребено с името на децата, казвам го и като жена, и като майка. Само истината ще сложи край на този спор, да се видят доказателствата, истината и да излязат да я изнесат, категорична бе тя.



Още по темата: общо новини по темата: 669
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: