Нинова: Категорично подкрепяме политиката на премиера Петков за борба с корупцията и модела "ГЕРБ"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:09 / 08.06.2022
944
Анализирахме спокойно и разумно създалата се ситуация. В неделя свикваме Националния си съвет. За нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета. Избори сега означава още хаос и задълбочаване на кризите, липса на НС, неизвестност и несигурност. Ние сме отговорна и разумна партия и знаем как да продължим напред. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинга на БСП.

"За нас най-важно е да се приеме актуализацията на бюджета. Да се помогне на младите семейства, да се увеличат пенсиите, да се овладеят цените, да се подпомогнат земеделските производители", каза Нинова.

"За нас избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризата, неизвестност и несигурност", добави още тя. 

"Категорично подкрепяме политиката на премиера Кирил Петков за борба с корупцията и модела "ГЕРБ“. Навсякъде е обрасло със зависимости, кражби и саботаж и сме готови да водим битката с корупцията“, каза Нинова.

"Подкрепяме решението за издигането на кандидатурата на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ“, заяви още лидерът на БСП. Нинова заяви, че от БСП не са настоявали за постове. Тя също така обяви, че тази вечер ще има лидерски коалиционен съвет.  

Относно МРРБ и исканите пари за пътища, Нинова каза, че са предоставени вече 2 милиарда. "Според нас претенцията на колегите от ИТН за още 3 милиарда е невъзможна, необоснована, неаргументирана и би ощетила далеч по-важни плащания. 5 милиарда лева за 3-4 месеца са прекалено много за този бюджет", каза Нинова.

Тя отказа да отговори дали БСП би подкрепило друго правителство в рамките на 47-омо Народно събрание с друг премиер и с мандата на друга партия.  

"Това, което ни събира, въпреки различията, е споразумението за съставяне на правителството. Нека се придържаме към него", каза лидерът на левицата.  

От БСП не се притеснявали от нови избори, намирали ги за "нелогични и вредни".

"По време на преговорите за правителство, БСП постави 2 червени линии. Едната беше Република Северна Македония, втората – Истанбулската конференция. Излизането на ИТН не променя позициите на БСП. Няма да дадем съгласие за вдигане на ветото, докато Северна Македония не изпълнява условията по договора", каза Нинова.

Оттук нататък от БСП се надяват да се започне със сериозните реформи.

Виж коментарите (0)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).