Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Остана много несвършена работа, развили сме допълнително нашите политики
Автор: Екип Burgas24.bg 18:48 / 24.02.2023Коментари (0)790
© БСП
На Националния съвет на БСП взехме четири решения, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседанието на НС на партията, съобщиха от БСП.

"Първо, приехме декларация по повод годишнината от войната в Украйна и вандалския акт на посегателство срещу Паметника на Съветската армия. Чух и думите на Борисов днес: “Веднага да се маха плочата“. Мислим, че достатъчно омраза, агресия и разделение на българския народ има, за да всяваме още. Точно на нас, председатели на партии, не ни отива да го правим, а да търсим каузи, които обединяват. Защото паметниците са историята на България. Нека да я пазим тази история, да я почитаме, въпреки че някои я приемат, други - не, но това е историята на България и тя трябва да се пази", изтъкна тя.

"По-добре да търсим обединителни каузи в тези напрегнати времена и разделения. За нас такава кауза може да бъде тази за мира. Още веднъж потвърждаваме позицията си, че тази война е унищожителна, братоубийствена, с тежки последици за целия свят, за Европа и за България. Виждаме изхода от нея в спиране на военните действия, започване на преговори с цел постигане на траен мир.

Второто, което решихме: подредихме листите си за парламентарните избори - без никакво напрежение, скандали или разправии. Много спокойно, в добър разговор с нашите структури, още по време на реденето на листите. Днес с едно сериозно мнозинство, над 100 гласа, наредихме листите за цялата страна", добави Нинова.

"Трето, приехме своята предизборна платформа, която озаглавихиме: "Мир, благоденствие, солидарност и прогрес". В нея сме разписали във всички сектори на обществения живот с какво се ангажираме пред българските граждани в тази кампания. Много от нещата, които обещахме миналия път, свършихме - и в участието ни в правителство, и след това в парламента. Но остана и много несвършена работа. Разбира се, развили сме допълнително нашите политики. Също с пълно единодушие беше приета предизборната платформа на партията. За нас политики са най-важното нещо в тази кампания", обърна внимание лидерът на БСП.

"Четвърто, в изпълнение на решението на Конгреса, започваме подготовката за референдума "за" и "против" джендър образованието в училищата - до 18 години. Ние нямаме нищо против хората с различна сексуална ориентация, уважаваме правата им и ги защитаваме по Конституция, но не бихме искали тази идеология да прониква при децата.

Процедурата, с която се започва един референдум, е създаване на инициативен комитет. Приехме 9 имена и оставяме инициативния комитет отворен - очакваме още хора да се присъединят. Това са: Нешка Робева, Иван Гарелов, Светослав Иванов (ректор на Националната спортна академия до 2003 г.), проф. Радослав Гайдарски, Милко Багдасаров (директор на училището "Петко Рачев Славейков" в Кърджали), Костадин Бояджиев (баща на 6 деца), Ирена Анастасова (дългогодишен директор на училище), Христо Христов (студент на 26 години), Иван Гранитски (писател).

Проведохме срещи с граждански организации, които защитават семейството и децата. Продължаваме този процес в изпълнение на решението на Конгреса. Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро да уточни въпросите", съобщи тя.



Още по темата: общо новини по темата: 669
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
13.05.2023 »
предишна страница [ 1/112 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: