Нинова: Парадоксите се трупат един след друг, а хаосът се задълбочава

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
12:49 / 04.05.2023
484
Парадоксите се трупат един след друг, а хаосът се задълбочава. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди срещата с ГЕРБ-СДС, предаде репортер на "Фокус". 

"Получихме официална покана, че ни канят да обсъждаме управленската програма на ГЕРБ-СДС.Изпратиха ни управленската програма на ПП-ДБ, която вчера ГЕРБ разбиха. Попитахме ги какво е това, а те казаха, че това е програмата на ГЕРБ и ПП", каза тя. 

Нинова поясни, че отговорността в момента е върху ГЕРБ-СДС, тъй като те са първата политическа сила, и трябва да подходят отговорно към ситуацията. 

"Отговорността да се сложи някакъв ред е на ГЕРБ. В тази програма няма дума за бюджет. Канят ни за среща на управленска програма на ГЕРБ, изпращат ни тази на ПП-ДБ. Вчера предупредихме, че игричките, които играха с ПП-ДБ, не могат. Ние сме сериозни хора, разбираме отговорността на партията си. Готови сме за отговорни разговори за търсене на изход от кризата. Ако ГЕРБ имат сериозни намерения за правителство, подходът трябва да е друг", каза още лидерът на БСП.

Нинова заяви, че няма да присъства на срещата. Тя поясни, че ако се стигне до предлагане на кабинет с първия мандат, от партията ще проведат своето вътрешно допитване, за да вземат решение дали да подкрепят, или не. 

"Ако се сложи ред в нещата, ние ще си направим вътрешното допитване. Сега ще отидем на срещата, защото сме отговорни към парламентаризма. Ще им кажем, че повече не може така", уточни тя.

Тя не даде отговор на въпроса какъв кабинет би бил най-подходящ в тази ситуация, но каза какъв би бил най-добрия бюджет, така че да не бъдат намалявани социалните разходи. 

"Ние сме за дефицит между 4 и 4,5%, който е добър за финансовата стабилност и възможност за социална политика", каза тя относно проектобюджета.

Виж коментарите (0)

Още по темата (891):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).