Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Подадохме ръка на "Има такъв народ". Уви, тя не бе приета
Автор: Екип Burgas24.bg 13:41 / 05.05.2021Коментари (2)1070
©
"Уважаеми г-н президент,

Нашето желание беше да има правителство на България, което да реши няколко важни въпроса за страната и за хората - да приеме социални мерки за помощ на хората в кризата, да приеме икономически мерки за подпомагане на бизнеса и стабилизиране на икономиката, да подготви Плана за възстановяване и устойчивост за бъдещите години на България и да започне истинска ревизия за разграждане на модела "Борисов“.

В името на тези приоритети подадохме ръка на втората парламентарно представена партия, "Има такъв народ“. Уви, тази ръка не беше поета. Новите политически субекти в парламента декларираха предварително, че не биха подкрепили правителство, дори и с тези надпартийни за България приоритети. В такъв случай е ясно, че няма обективна възможност да съставим кабинет. Националният съвет взе своето решение, получавайки мандата, веднага да го върнем, и няма промяна оттогава досега. Така че, заповядайте, връщаме мандата.“

Така се обърна към президента Румен Радев председателят на БСП Корнелия Нинова при връчването на проучвателния мандат за съставяне на правителство, който Нинова веднага върна.

По повод изразеното намерение от президента Радев да покани социалисти да участват в служебния кабинет, Нинова добави: “Благодаря за това отношение към българската левица, но моля да ни представите тези хора, за да може нашият Национален съвет да се произнесе, тъй като такива са правилата на партията.“

След церемонията по връщането на мандата лидерът на БСП заяви пред медии: "Отиваме на предсрочни избори, най-вероятно на 11 юли. Избори през лятото крият риск за ниска избирателна активност, даваме си сметка за това. Готови сме за избори. Ние правихме избори само преди месец. Резултатите не бяха добри, очакваме да ги подобрим“.

Нинова отново потвърди: "Нито една партия в парламента не си говори с другите партии, нито помежду си. Това е лошото за България – че в този парламент нямаше диалог. Че надделя партийното его и личният егоизъм и желанието да се отиде спешно на избори, за да се спечелят още повече гласове. Това политическо късогледство доведе до тази ситуация“.

Корнелия Нинова коментира и заявлението на президента да покани представители на БСП да участват в служебното правителство: "Ние сме партия, в която решенията се вземат от колективните органи. Аз не съм нито Бойко Борисов, нито Слави Трифонов, да информирам обществото какво ще прави партията по Фейсбук. Решение за участие на наши министри в правителство, каквото и да е то – наше, друго или служебно, взема само Националният съвет на партията.“

По нейните думи след следващите избори трябва да има стабилно правителство, защото социалната и икономическата криза се задълбочават, а здравната още не е отминала. "Предстоят зимни месеци след изборите, затова се надяваме разумът да надделее. Разбира се, това не означава задкулисие и безпринципни сговори на тъмно. Но означава държавнически разум за бъдещето на България“, добави Корнелия Нинова.



Още по темата: общо новини по темата: 3144
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/524 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе къде е баджанака на деления чорап бре.хаха.В тая партияса като едно племе.Менкат си жените да не се изгуби ценното им семе.Скоро чакам да си направят един партиен ганг банг.И какви са тия намръщени дзурли.Я по ведро.Някой ден може и да сте на власт червени каскети.хаха
0
 
 
Айде циркаджии. Правите се ,че не си говорите ,а гласувате заедно. А Мунчо ви е координатор щото ИТН е негова партия ,а БСП му е партията майка.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: