Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова към Пеканов: Спешно приемете понятието "енергийна бедност"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 02.12.2022Коментари (0)425
© БСП
"Г-н Пеканов, кога ще внесете в Народното събрание за одобрение понятието “енергийна бедност“?“ Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова към вицепремиера Атанас Пеканов по време на блиц контрол в Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

От парламентарната трибуна Нинова заяви: "Служебният кабинет управлява вече четири месеца и четири месеца ни обяснява, че готви такова понятие. Министърът на труда и социалната политика в Комисията по труда и социална политика заяви, че ще внесете понятие “енергийна бедност“, което да важи от 1 януари 2024 г., когато може би кризата от войната и ръстът на цените в енергетиката ще бъдат укротени и ситуацията ще се нормализира. Ние настояваме това да стане сега, защото от връзката енергийна бедност до подкрепата на държавата към такива хора пътят е много кратък. Подкрепата трябва да я решим ние – в Народното събрание“, категоричен е лидерът на левицата.

По думите ѝ на всичкото отгоре служебният кабинет не внася и бюджет, в който да се предвидят средства за подкрепа на енергийно бедните хора през зимата. "Много бързахте да внесете в парламента покупката на самолети, вчера сте внесли и доклад за одобрение на военна помощ за Украйна, но много бавно движите въпроса с понятието “енергийна бедност“. За нас и за стотици хиляди българи това е по-важно от другото“, изтъкна тя.

Нинова определи отговора на вицепремиера Пеканов като общи приказки, които слушаме вече четири месеца. "Въпросът ми е кога това ще стане реалност. Обещанията “ще направим това“, “ще направим онова“…питам Ви кога това ще стане реалност?“, настоя лидерът на БСП и продължи: "Дори да ви остава само една седмица за уточняване на понятието, служебният кабинет не внесе нов бюджет, а предложи удължаване на бюджета за 2022 г. В него няма нито една стотинка за подкрепа на енергийно бедни. Следователно по заобиколен начин потвърждаване думите на министъра на труда и социалната политика, че тази работа с енергийно бедните хора и тяхната подкрепа няма да се случи през 2023 г.“

"Нека да е ясно на българските граждани, че каквото и да говорите от трибуната и да обещавате на конференции, понятие “енергийна бедност“ и подкрепа за тези хора през 2023 г. няма да има, благодарение на служебния кабинет на президента Радев“, обобщи тя от парламентарната трибуна








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: