Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нов протест на работниците от фирмите, ремонтирали АМ "Тракия"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:41 / 09.12.2021Коментари (0)576
©
Пореден протест организират работещите в строителните компании участвали в ремонта на автомагистрала "Тракия“. Става въпрос за участъка Чирпан-Стара Загора, който е в експлоатация от юли 2021 г.

След четири протеста от август до сега и множество разговори проведени с всички възможни институции, работниците ще протестират отново пред МРРБ на 10 декември. Исканията им остават непроменени.

Служителите на "Автомагистрали Черно море“ АД претендират да им бъдат изплатени 27 644 902 . Става въпрос за заплатите на 810 човека.

Към протеста се присъединяват и служителите на "ИСА 2000“ ЕООД. Неизплатените към тях средства са в размер на 18 892 732 лева, а потърпевши са 427 работници.

В писмо до всички институции в страната работниците припомнят какво е направено до момента: "Внесохме декларации в Министерски съвет и Президентството, написахме множество писма и декларации до всички институции, имащи отношение към казуса ни. По предложение на служебния финансов министър г-н Асен Василев в решаването му беше включена и Българската банка за развитие, с ръководството на която се проведоха няколко срещи, но до момента нямаме официален отговор на нито едно предложение, освен категоричния отказ на "Автомагистрали“ ЕАД да участват в сделка за изкупуване на вземанията от ББР, при положение че нашите работодатели са поели заплащането на всички финансови разходи по сделката, което означава, че нито една държавна институция няма да бъде натоварена с допълнителни разходи. И към момента Агенция "Пътна инфраструктура“ отказва да приеме документално извършената работа чрез подписване на сертификатите за строително-монтажните дейности".  

Хората са категорични:

"Търпението ни е изчерпано. Синдикалната организация няма да допусне масови съкращения и освобождаване на персонал поради това, че МРРБ и неговите структури не решават един проблем вече половин година! Цената на бюрократичните спънки няма да я плащат работниците и специалистите в дружеството.

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към дружествата на базата на това, че бяха извършени всякакви проверки, без да са констатирани нарушения при дейността ни, и фирмите не са от тези, които са получили авансови суми по ин хаус процедурите".

Служителите от двете строителни компании призовават отговорните институции да не оставят тях и семействата им без средства в навечерието на най-светлите празници.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: