Нов случай на агресия, нападнати са курсанти! Каракачанов: Пореден вандализъм

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
15:50 / 14.01.2019
2586
Пореден вандализъм. Така военният министър Красимир Каракачанов коментира случая, при който курсанти от Националния военен университет бяха нападнати на пътя от криминално проявено лице с ромски произход, предаде БГНЕС.

По-рано от Министерството на отбраната съобщиха, че в неделя вечерта курсантите пътували от Сливен към Гурково, когато автомобилът им е засечен от друго превозно средство. След принудителното спиране, нападателят излиза от автомобила си и нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите.

"Петима курсанти се прибират, една кола ги гони, запречва им пътя, излиза един 34-годишен мъж с брадва, чупи прозореца, троши капака на колата. Разбира се отново полицията е действала бързо. Те се обаждат на 112, въпросното лице е задържано. Родено е 1986 година, т.е. на 34 г. с 43 престъпления вече“, така Каракачанов разказа случая. Той изключва факта, че те са курсанти, че са военни. "Той най-вероятно ги е видял, че са такива, когато е отишъл с брадвата в колата“, добави Каракачанов.

Според него, това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото. "Това не се решава с протести. Тези проблеми в обществото се решават първо с честно говорене. Това, което е, да се казва и второ - с мерки за интеграцията на това население, но тези мерки минават и през училища като това в Златарица и други училища“, отбеляза той.

За протеста, който е днес срещу изказването на Каракачанов от Войводиново, той заяви, че всеки има право да си протестира. "Според мен всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари е хубаво да дадат най-накрая един отчет колко пари получиха, за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, да не кажа милиарди, които се изляха и по европейски, световни и национални фондове, защо няма ефект от това, те са основните отговорни за това, защото те получаваха тези пари“, заяви той.

Виж коментарите (5)

Още по темата (43):
05.10.2022 Осъдиха България да плати 109 хил. евро на ромите, които бяха изгонени от Войводиново
14.06.2021 Осъдиха Каракачанов за насаждане на омраза към ромите във Войводиново
28.08.2019 Българският хелзинкски комитет: Ромите от Войводиново бяха унижени
27.08.2019 Циганите от Войводиново са завели над 50 дела срещу държавата
09.05.2019 Роми от Войводиново губят в съда, не могат да се върнат в къщите си
25.04.2019 Съдът в Страсбург се застъпи за ромите от Войводиново, нареди на правителството ни да им намери жилища!
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).