Нов тежък инцидент на Северната тангента до село Мрамор

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:07 / 17.11.2021
593
Преди повече от месец Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) алармира всички институции за опасното състояние на Северната тангента на София в района на село Мрамор. Ето какво съобщиха за Burgas24.bg от центъра:

Направената от нас инспекция бе във връзка с подадените множество сигнали за безобразното състояние на мястото и заради големия брой катастрофи.

В доклада, който експертите на ЕЦТП изготвиха, са приложени и спътникови снимки, които ясно демонстрират динамиката в рамките на три дни, т.е. как за този кратък период инфраструктурата продължава да се уврежда вселдствие на настъпващите пътни инциденти. 

Освен това в доклада сме изготвили мерки и предложения за справяне с проблема и намаляване на пътно-транспортния травматизъм.

До момента обаче няма институция, която да е взела отношение по проблема и да се е намесила за подобряване на ситуацията чрез адекватни решения и реални практически действия.

Настояваме за оставката на директора на дирекция "Пътна безопасност и планиране на дейностите по РПМ" в АПИ поради това, че с действията и бездействията си е спомогнал за това инцидентите да продължават да се случват.

Надяваме се също, че след поредния инцидент отговорните институции спешно ще обърнат внимание на проблема, застрашаващ ежеминутно живота и здравето на пътуващите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).