Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нови обвинения към уволнения шеф на Хематологията в София
Автор: Екип Burgas24.bg 14:11 / 16.04.2022Коментари (1)514
©
Нови обвинения към уволнения шеф на Хематологията в София. Родители, изгубили децата си при лечение, настояват за проверка на причините. Семействата твърдят, че се налагало сами да купуват лекарства и не са получавали информация. Здравното министерство отстрани доскорошния директор на болницата след одит.

Само на 26 години Кирил губи живота си от тежка пневмония след вътреболнична инфекция. Според майка му тя е получена, докато синът й се лекува в Националната хематология. От тогава - 4 години по-късно София обикаля институциите, за да търси отговори.

"Имаме протоколи, които доказват наличието на вътрешноболнични инфекции. Всичките пациенти там са с нисък имунитет, а няма елементарни хигиенни условия. Една торбичка от коша се изхвърля в общия чувал и след това се връща обратно в същия кош. Каквото сме могли ние сме направили - почистване, бърсане", твърди София Лазарова пред Нова.

Пациенти в различен стадий се събират в общи помещения без санитарен възел, казва София. А проверки на столичната здравна инспекция и здравната каса показват и други нарушения при починали пациенти, с чиито близки се свързва София.

"Неправомерно изписани средства за всеки един от пациентите, неправомерно усвоени суми за лекарства за всеки един от пациентите.Нямат медицински стандарти за изпълнение на лечението. Аз не твърдя - то просто е констатирано", посочва София. Лазарова.

В резултат на проверки на болницата са наложени санкции. На поста тогава е вече бившият директор - Бранимир Спасов. При него са открити редица нарушения, сред които бракуване на скъпи лекарства за пациенти с тежки диагнози.

"Смея да твърдя, че оттогава до сега процентът на вътреболничните инфекции е драстично намалял. Считам, че всички препоръки са изпълнени", заяви проф. Бранимир Спасов.

Но реанимация и днес липсва. Според Спасов заради спор с Онкологията, с която Хематологията дели една база и не са законово разделени. "Целта на това е да можем да правим инвестиции в нашата собственост. Защото клиниката, за която говорим, че е с ниски санитарни условия е на 75 години - няма как без реновиране, да имаме европейско медицинско обслужване", посочва проф. Спасов.

Министър Асена Сербезова е запозната с искането на близките на починалите пациенти за допълнителна проверка в Хематологията и обхватът на текущия одит вече е разширен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.04.2022 г.
0
 
 
Това продължава още от 2015 год. при проф.Георги Михайлов от БСП. В хематологията това е ОПГ, с едни и същи лица през годините, за които пациента е бездънна касичка. Корупция, алчност, злоупотреби, преминали през редица подкупни проверяващи. И продължава до днес. Горко на родителите!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: