Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:45 / 18.08.2018
1315
Нови правила уреждат достъпността на плажовете за хора с увреждания. Те ще бъдат заложени в промените на закона за Черноморското крайбрежие. Все още достъпът до голяма част от ивиците остава затруднен.

Трето лято продължава битката на Грета Аспарухова да се радва на морето. Тя е в инвалидна количка, а на плажа в Поморие я посрещат счупени дъски, високи тротоари и оправданието, че не може на всеки чадър да има пътека.

Стопаните на плажа обвиняват туристите за счупените дъски. "Предполагам, че като се напият ги избива на някакъв вандализъм", посочи Диян Димитров – служител на плаж Поморие-Централен.

На съседния плаж има знаци за хора с увреждания, но не и подходяща инфраструктура.

 "Има пътека, която от асфалта да стигне до пясъка. Вече от пясъка до морето, естествено, че няма да има", обяснява Живко Миколашев – служител на плаж Поморие-Изток.

След поредица проверки, Северният плаж в Бургас изглежда достъпен.

Според Христина Начева е наполовина достъпен. "Няма шезлонг и аз лично няма как да легна на плажа. Морето е абсурд, просто няма как", коментира тя.

Невен Бошнаков, представител на концесионера, обясни, че при желание човек с количка може да получи шезлонг, ако не – "си седи просто на сянка, под чадъра".

Специална наредба ще обяснява на концесионерите какво е достъпност на плажа. При неизпълнение ще има глоби. Но това ще стане факт следващото лято.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).