Нови правила за крайбрежни плавания това лято

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:58 / 26.05.2017
1149
Блозо 9000 са малките плавателни съдове по цялото Черноморие. Инциденти с тях се случват най-често при претоварване с туристи, казват морските специалисти и дават за пример туристическите корабчета, плаващи по река Камчия. Там често на борда се качват повече пътници от допустимото, а задължителните табели, указващи максималния брой хора, биват демонтирани.

Затова от Морска администрация планират изменения в изискванията, според които информационните табели не трябва да бъдат хартиени и трябва да са закрепени с големи болтове, което не позволява лесното им сваляне. Още едно изменение е подготвено, за да улесни морският туристически бизнес и да спре друго често нарушение - капитани да превозват повече пътници отколкото имат право.

От началото на годината, капитаните на лодки, които поне 12 месеца са превозвали до 12 души, вече могат след допълнителна подготовка и успешно издържан изпит, да получат право за превоз до 35 души на борда, стига лодката да отговаря на това изискване.

Източник: БНТ


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).