Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новите 28 камери за скорост на КАТ се оказаха пълна катастрофа
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 27.09.2018Коментари (30)21465
© Burgas24.bg
Новите 28 камери за скорост на КАТ се оказаха пълна катастрофа. Част от лазерните устройства на триногите, които са на въоръжение от 8 месеца, или не работят заради дефекти, или правят некачествени снимки. Това твърдят редови пътни полицаи, цитирани от "Труд".

Информацията за проблемите бе потвърдена и от шефа на националната полиция старши комисар Христо Терзийски. За всяка от камерите, наречени "Стационарни преносими уреди за контрол на скоростта ARH CAM S1", са платени по около 20 000 евро. Купени са с обществена поръчка миналата есен и са раздадени на 28-те областни дирекции на КАТ в страната. Три от тях – получени в Разград, Благоевград и Русе, се оказали дефектни още при доставката. Наложило се да бъдат ремонтирани и пуснати в действие със закъснение – през юни в Разград, през юли в Благоевград и в последните дни август в Русе.

През юли триногата в Ловеч се развалила и също била ремонтирана до август. В момента са извън строя лазерните установки в Пазарджик и Хасково. Тежка драма има с безжичното или с кабел сваляне на информацията, както и с автоматичното разпознаване на номерата на автомобилите. В много случаи камерата определя българската регистрационна табела като чужда, с несъществуващи символи или с некоректни знаци на кирилица. Понякога камерата снимала номера на най-близкия до нея автомобил, а не на този, който кара най-бързо. Освен това фабричната настройка на лазерите била да засичат до 130 км/ч, което правело невъзможно използването им по магистралите, където разрешената скорост е до 140 км/ч. Установено е също, че камерата на тринога, която шофьорите наричат "барбекю", може да снима, само ако е разположена успоредно на пътя, а не под ъгъл. Когато я сложат на мост, лъчите хващат само колите в лентата в права посока, но не и тези в съседните ленти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам една фалшива камера за входна врата.Тези камери за скорост, като така и така не вършат работа - да ми преведат 20 000 евро и ще им изпратя моята.Моята е със страхотен външен вид и ще плаши повече от тези.
+1
 
 
не мога да разбера каква е тази "истерия" ....има обществена поръчка ,всеки може да види какво и как....за съжалени в България се избира най евтиното ,за да не се дава повод на другарката нинова и другаря радев да ги гледаме как се плюнчат по руските-"български" медии ....тези камери имат гаранция !!!!като си купиш телевизор в магазина ти дават 3г. тука е същото!ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ.....Странно обаче ,аз лично познавам четирима изгорели(двама с по близо 400лв.) от тези камери ,уж развалени били не снимали .....ТАКА <ЧЕ СКЪПИ ДЖИГИТИ ГАЗЗЗЗ КАМЕРИТЕ НЕ РАБОТЯТ!
+1
 
 
Тази новина ме кара да се замисля над една друга новина: https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vazhno-Ka
merite-na-KAT-shte-snimat-pri-previshenie-ot-nad-3
-km/ch-812413 . И от двете новини разбирам, че КАТ не могат да си настроят камерите и се чудят какво да правят :) Има един виц за кривия космос :) А това за успеваемостта дето ФИЛИПСБУШ го каза е така!
-1
 
 
Както в стария виц: Спират батка който шпори по Руски с 100км/ч над ограничението: - С какво ми измерихте скоростта.....-нагло пита батката - С Лазар.....- отговаря полицая - Какъв е тоя Лазар бе.....-още по нагло пита батката - Лазаре излез - подвиква на някой полицая, батката е озадачен. Зад близкото дърво се появява полицая Лазар -20 години стаж в КАТ - Лазаре, какво е ограничението тука - пита другия полицай - - Брууууу - отговаря полицая Лазар. - А как мина тоя - пита другия полицай - Бжжт..... - отговаря полицая Лазар - Ще се глобяваме - добавя другия полицай Батката се оказва от Перник, вади винкел в едната ръка и базука в другата и почва да ги гони. Тъй като катаджийте тъкмо са продали на черно новата си служебна камера за 20 хил евро и имат пари в себе си решават да подкупят батката от Перник, като му бутат хиляда евро зад ухото. Батката ги оставя на мира, пали тройка беемвето и си ходи у градо.....
на 27.09.2018 г.
0
 
 
Значи за да не ме хване камерата , скоростта трябва да ми е поне 131 км/ч - което в градски/извънградски условия е постижимо. Аз мисля че проблема не чак толкова в камерите ( за 20 000 евро камери не би трябвало да са толкова зле) , а по-скоро че са ги дали на полицаи примати , без да ги обучат как да се работи с тях. Хвърли им нови технологии и работете с тях ест. че ще попаднат много бързо на ремонт
-3
 
 
камерите си вършат много добра работа :) .... а тези редовните паникьори да си разпечатат тази информация и като им лепнат акта с уж развалените камери да я покажат на катаджиите :)
+7
 
 
На цената на боксониера тия камери не само трябва да си вършат основната работа без засечка, но също да правят палачинки и да мият чинии. Нещо като гаранция нямат ли си тия устройства? Или само ремонт е договорен? Интересно ще бъде някой журналист с топки да попита кой точно е избрал модела и кой го е спазарил. Може пък тогава да стане ясно защо е такова положението... :)
+5
 
 
:-)))))) Смяяяях, смях. Наказани за тази покупка ще има ли? Или пак ще се размине с оставки, защото друго не смеят да приложат?! Засичали до 130. Ако това е вярно, означава че всичко качествено от тази страна отдавна е изчезнало през някой от терминалите, а тук са останали само солташаците на т*ашаците от Парламента.
Сподели какво ново....
на 27.09.2018 г.
+6
 
 
Пълна пародия както всичко останало ! Не знам какво още трябва да стане и колко още трябва да ни крадат с обществени поръчки, че най-сетне да се събуди този народ и да измете всичката крадлива измет !!! Никой не иска да има рационални решения, по-лесно е да се откраднат едни пари за камери, умни светофари, електронно таксуване и т.н и т.н., а те да не работят !
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: