Новите депутати се заклеха в името на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 14.07.2009
919
Първото заседание на новоизбраното 41-во Народно събрание беше открито тази сутрин. Депутатските банки заеха 240 парламентаристи - 116 представители на ГЕРБ, 40 на Коалиция за България, 38 на ДПС, 21 на "Атака", 15 на Синята коалиция и 10 от РЗС.

Андрей Пантев от левицата, като най-възрастния депутат в новия парламент, откри първото му заседание. Точно в 10:20 ч. новите 240 депутати положиха клетвата да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.
 
Преди началото на заседанието президентът Георги Първанов призова новия парламент да се мобилизира, защото по думите му той не само трябва да изкара мандата, но и да свърши и много тежка работа за преодоляване на кризата и за добрите ни отношения с ЕС.

От ГЕРБ заявиха, че ще предложат меморандум за управление, но само на партиите от дясното пространство, не на тези, които са участвали в управлението. ГЕРБ започва консултации за принципи, а не за постове.
 
"С нашата работа ние трябва да дадем на обществото нещо повече от това, което е получавало досега. Не само нови лица в политиката и управлението, но и добре работещи институции в държавата, и по-бързо решаване на проблемите на държавата и на обществото”, каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев обеща силна опозиция: "Изборите отминаха. Надявам се с тях да отминат и предизборните страсти и емоции. Пожелавам на всички народни представители да работим с кураж, отговорност, енергия и добронамереност в името на благоденствието и просперитета на нашата страна".

Кабинетът на Станишев на практика е в оставка. В близките две седмици министрите ще съвместяват две длъжности - в НС и в Министерския съвет.

Източник: bTV

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).