
ЗАРЕЖДАНЕ...
Нулевата стаква на хляба се запазва, ДДС-то на ресторантьорите остава на 9%, но при определни условия | ||||||
| ||||||
"Нулевата ставка важи до средата на 2024 година. Това остава там, няма промени. Що се отнася до ставката на ресторантьори и хотели, получихме доста предложения от техните организации - да се се въведат постермианли за всички заведения - 2,3,4 звезди, само за най-малките да бъдат освободени, да се плащат заплатите по банков път в 2,3,4,5 звезди, да има минимални ставки за персонал, които са задължително по-високи от минималната заплата, за най-нископлатените длъжности започват от 1000 лева и вървят нагоре, което да изсветли трудовите договори. Ако всичко това бъде прието, тогава 9%-те могат да останат като временна мярка, тъй като хазната ще събере повече средства, отколкото през ДДС. Ако не бъде прието, поддържаме 20-те%, т.е. изборът е на парламента дали да го приеме, или не", заяви Василев. За ресторантьорите "Всички, които са под 100 000 лева минават на патентен данък. Техните приходи от данък печалба отиват в общината, които така или иначе контролират броя маси и всичко останало. По този начин общините ще имат допълнителен източник на приход", каза той. По думите му данъчните закони, които се внасят, са балансирани и отразяват исканията на браншовите организации и сдружения. “Има редица предложения, които ние като вносител, внасяме в парламента от тяхно име (бел. от ред. - организации и сдружения). Смятаме, че има достатъчно балансирани предложения", заяви Василев. Той обясни, че още този четвъртък те ще могат да бъдат разгледани на първо четене в Бюджетната комисия на парламента. |
Още по темата: | общо новини по темата: 648 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/108 ] следващата страница |
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg