Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма опасност малките населени места да останат без превоз до градовете
Автор: Екип Burgas24.bg 16:42 / 17.11.2010Коментари (1)720
© Burgas24.bg
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и председателят на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков представиха днес новите предложения свързани със Закона за автомобилните превози.

Министър Александър Цветков заяви, че няма никаква опасност малките населени места да останат без директно транспортно обслужване до по-големите градове. Тази транспортна схема ще направи превозите по-сигурни, по-рентабилни и ще осигури истинска конкуренция между превозвачите, от което ще спечели пътника, каза още министър Цветков.

Председателят на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков обяви основните промени, които се предвижда да бъдат направени между първо и второ четене на Закона за автомобилните превози.

Предложения, които отпадат:

Републиканската транспортна схема да включва автобусни линии с крайни и междинни спирки само в градове с население над 30 000 души.

Превозите за линиите по утвърдената републиканска транспортна схема да се възлагат с конкурс от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Предложения, които ще бъдат направени между първо и второ четене на Закона за автомобилните превози:

С наредбата по чл. 18 от сега действащия закон ще бъдат определени и интервалите между спирките на линиите по едно и също направление, като в Допълнителните разпоредби ще бъде дадено определение за направление

Чрез това предложение се вменява законово задължение за определяне на интервали между спирките на линиите по едно и също направление от Републиканската транспортна схема. Всички договори остават в сила до тяхното изтичане в съответствие с разпоредбите на Регламент (ЕО) № 1370/2007.

Определянето на интервали ще премахне дублирането на линии, ще подобри обслужването по линиите, както и ще повиши и гарантира безопасността при извършването на превозите. Възлагането на линиите ще продължи да се извършва от общините.

Превозите по автобусни линии ще се възлагат след проведена процедура по Закона за концесиите или Закона за обществените поръчки и в съответствие с Регламент (ЕО) № 1370/2007 на Европейския парламент.

По този начин ще се гарантира прилагането на регламента на ЕС, с което се постига уеднаквяването на критериите за провеждане на процедурата по възлагане, които са ясно и категорично разписани в Закона за концесиите и Закона за обществените поръчки. По този начин ще се гарантира и равнопоставеност на всички превозвачи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: