Няма оправия! Вандали опустошават подлези, спирки, автобуси във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (11)
11:07 / 27.05.2022
664
Всички имаме претенции за добра инфраструктура и по-добра среда за живот, но докато вандали рушат и загрозяват всичко, което се изпречи пред очите им безнаказано във Варна, няма как да се получи. 

След набезите в подлеза до пощата във "Владиславово", където бяха задигнати металните лайсни за инвалидни и бебешки колички, този път обект на вандалска агресия е станала спирката до подлеза, видя репортер на Varna24.bg.

Единственият подлез, в който ученици и майки с деца могат да пресекат на спокойствие, от години е превърнат в тоалетна, а местната управа не може да излезе на глава с диваците, които успяха да задигнат освен лайсните и осветителните тела в подземното съоръжение. 

След като "завладяха" подлеза, лумпените насочиха вниманието си към спирката. Потрошено е таблото, което показва разписанието на автобусите, а от вчера и едно от стъклата на спирката. На място във вчерашния ден се отзоваха служители на районното кметство, които описаха щетите, за да оправят за пореден път поразиите на неизвестните извършители.

Те обаче няма да остане дълго неизвестни, тъй като на спирката има видеокамери, а записите от тях ще бъдат предоставени в полицията, споделиха от кметството за медията ни.

Добре би било полицията от своя страна да предоставя на медиите тези записи, за да видят всички на кого дължат "прекрасния" пейзаж.

"Ако не искаш да живееш в контейнер, ползвай контейнера" и "Поискай да живееш в един по-чист свят", гласяха посланията на сметопочистваща фирма ЗМБГ, които пък са валидни за грозната картинка от разхвърлени чашки от кафе, които затрупваха тази сутрин спирката. 

В същото време много от автобусите на градския транспорт стават жертва на нереализирани "таланти", които използват времето за пътуване да "творят", за да провокират отвращение у всеки, на който се наложи да поседне след това на оплесканите седалки. 

Докато обществото ни не започне остро да осъжда и се противопоставя на всяка вандалска проява, нямаме право да се оплакваме, че живеем като в кочина, която сами създаваме.

Виж коментарите (11)

Още по темата (32):
21.02.2023 Вандалски Бургас! Потрошиха изложба на открито в центъра на града
30.06.2022 Време е крадците да разберат, че Бургас е опасан с камери!
14.06.2022 Вандали се вихриха в Морската градина на Бургас!
09.06.2022 Вандали се вихриха в Морската градина на Бургас
14.04.2022 Този тип задигна детска тротинетка посред бял ден в Бургас!
31.03.2022 Бияч на жени вилнее в Бургас! Камери заснеха бруталните му изпълнения!
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).