Няма случайни неща! Тотото подписа с фирма на Божков за 15 млн. лв.

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
10:48 / 04.01.2012
1498
На 30 декември е подписан договорът между тотото и консорциума "Галоа", който спечели обществената поръчка за модернизацията му. Сумата е 14,89 млн. лв., като тя ще бъде изплатена на равни части през следващите 3 години. Срокът за изпълнение на поръчката е 9 месеца.

Консорциумът "Галоа" е представляван от Лука Бекяров, един от най-близките хора на Васил Божков и един от собствениците на "Евробет", единствения пряк конкурент на тотото в цифровите игри у нас.

95% от него държи фирмата "Декарт", която пък от своя страна е по равно собственост на "Вабо системс", където единствен акционер е Божков, а другата половина е на "Видео Бет", където са Лука Бекяров и баща му Борис.

Останалите 5% от "Галоа" държи Ай Си Ес, която пък от своя страна е едноличен собственик на "Евробет". В нея влизат фирми на Бекярови, на Стефан Найденов, Елена Динева, Александър Тумпаров и Румен Йорданов, всички те са свързани с Божков.

Другият финалист в конкурса "Уин онлайн" предложи почти същите пари, но по технически показатели отстъпи сериозно на "Галоа".

Тотото е държавна фирма, като негови принципали са Министерството на финансите и Министерството на физическото възпитание и спорта.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия" в следв...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", мантинелата е буквално премазан...
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).