Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нямало нередности на пътя Пазарджик - Пловдив
Автор: Екип Burgas24.bg 20:12 / 13.03.2023Коментари (2)438
Продължава работата по изясняване на причините довели до катастрофата, при която загинаха 5 души на пътя Пазарджик - Пловдив. От полицията издирват очевидци на инцидента. Днес обход на участъка направиха от Европейския център по транспортни политики, които не откриха нарушения при изпълнение на ремонтните дейности в участъка.

Високата скорост и неправилното изпреварване са ежедневие по пътя Пазарджик - Пловдив. Именно това е и предполагаемата причина за катастрофата, при която загинаха 5-ма души. 

Според експертите от Европейския център по транспортни политики пътят е достатъчно широк и предразполага към шофирането с повишена скорост. Маркировката също позволява и изпреварвания, които често са рисковани, но не и незаконни.

"Високата скорост на такъв тип пътища, при челен удар, повечето катастрофи, завършват с фатален изход, както и в случая за 5 човека", каза Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

В центъра са получили и няколко сигнала за нередности при изпълнението на ремонтните дейности по натовареният участък. От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче са категорични, че пътят отговаря на всички норми.

"Може би е трябвало да се измисли този натоварен път, дублиращо трасе на АМ "Тракия", да бъде разширен по някакъв начин, защото виждате, че самата широчина на платното за движение на двете ленти позволява водачите да се изпреварват дори когато виждат, че насреща идва друг автомобил", каза още Диана Русинова, цитирана от БНТ.

Ограничителните системи за пътища са изпълнени по съвременен метод, пътните знаци отговарят на нормата, констатираха още експертите. А от полицията продължават работа по изясняване на причините довели до трагичния инцидент.

Официално се издирват и очевидци на катастрофата с цел изясняване на причините довели до трагедията на пътя. В болницата в Пазарджик извън опасност за живата остават двама души пътуващите в катастрофиралите автомобили.

"Афибрилни са, под лекарско наблюдение са, в съзнание са и са контактни и адекватни", каза д-р Красимир Темнилов - управител на МБАЛ-Пазарджик.

Сред загиналите в катастрофата е цяло семейство от Пкатастрофа ловдив - майка, баща и син.



Още по темата: общо новини по темата: 5
13.03.2023 »
13.03.2023 »
13.03.2023 »
12.03.2023 »
12.03.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този път трябва да стане като Асеновградско шосе! След Орха Хан трябва да се забрани да влиза и излиза селскостопанка техника. Да има алтернативен път за лозята и нивите. Стационарни камери на всики километър. На Пазарджишко е страшно за пътуване и се показва.
0
 
 
Нямало нередности на пътя Пазарджик - Пловдив - да го обяснят на загиналите. От двете страни на пътя има по 30-на см банкет, като добавиш и уникалните канали, които вече са задръстени от клони, треволяци и кал, спокойно можеха да направят по 2 ленти в посока с мантинела по средата (както е Асеновградско шосе) Да не говорим, че трябва да има камери.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: