Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обезопасяват 13 морски плажа за сметка на държавата
Автор: Екип Burgas24.bg 12:45 / 12.07.2014Коментари (0)1122
© Bulfoto
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева представи резултатите от проверките, направена по плажовете в последния месец, при гостуването си в предаването "Още от деня" на БНТ. Тя обобщи, че от направените проверки на 97 морски плажа са констатирани около 80 нарушения на 40 плажа. Те са основно във водното спасяване и медицинското обслужване, но са отстраними. Министърът подчерта, че плажовете са напълно готови за активния летен сезон.

От извършените до момента инспекции се налага изводът, че плажовете, отдадени на концесия, се поддържат в много по-добро състояние от тези, отдадени под наем. Министърът изрази надежда, че и следващото правителство ще продължи политиката на концесиониране. По този начин се стимулира интересът на концесионерите да запазват плажа и като природен ресурс. Промените в Закона за Черноморското крайбрежие позволяват големите плажни ивици да бъдат разделени на по-малки.

"Така ще се повиши интересът на концесионерите за по-качествени услуги, но и ще се запазят плажовете като природен ресурс". Министър Терзиева изрази надежда през следващата година значителна част от плажовете да бъдат отдадени на концесия, а за останалите да се грижи държавата. "Това е политиката, която започнахме и се надявам тя да бъде продължена", каза в заключение на темата министърът.

Десислава Терзиева обоснова новата политика на министерството по отношение на плажовете. За първи път тази година ще бъдат обезопасени 13 морски плажа за сметка на държавата.

Във връзка със ситуацията в КТБ Терзиева разясни, че във фонд "Жилищно обновяване" в банката има средства на стойност близо 10 млн. лв. Около 400 хил.лв. са внесени от съкооператорите, като гаранция за собственото съфинансиране по проект "Енергийно обновяване на българските домове". Министърът е получила уверение от БНБ, че през следващата седмица ще се уточнят детайлите свързани с преминаването на фонда в "Креди Агрикол". Терзиева уточни, че в момента по проекта се избират изпълнители за строително-монтажните работи и се надява след края на месеца да започне изпълнението.

В отговор на въпрос, свързан с второкласните и третокласните пътища, министър Терзиева обобщи, че около 35% от тях са в окаяно състояние, поради факта, че не са били поддържани в продължение на 20-30 години. Тя отчете, че за времето от началото на своя мандат е започнало поддържането именно на тези пътища, които свързват регионите и малките населени места. По Публичната инвестиционна програма на правителството за тази година са заделени 50 млн. лв. До сега са ремонтирани около 100 км от тези пътища и предстои до края на годината те да бъдат общо 250 км. Годишно държавата трябва да заделя между 70 и 150 млн. лв., за да се подобри състоянието на тези пътища. Всъщност, това е новата политика и в този сектор, тъй като такива пътища има във всеки регион. "Нашето министерство вече не е министерство на магистралите, а е министерство на регионалното развитие", подчерта Терзиева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: