Облачността ще се разкъсва, максималните температури ще са между 13° и 18°

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:58 / 16.12.2022
362
Днес в Дунавската равнина и на отделни места в низините и котловините на Южна България ще бъде с ниска облачност или мъгла. Това каза за Агенция "Фокус“ дежурният синоптик от НИМХ Евгения Егова. По-късно през деня облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Над планинските райони през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, където мъглите ще са по-трайни, в София - около 17°.

По Черноморието облачността ще се разкъсва, след обяд до предимно слънчево. В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 7°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане по-ниско от средното за месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).