Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Областният управител настоява за финансиране за реконструкция на уникалните за света църкви в Стария град в Несебър
Автор: Иван Сотиров 10:32 / 15.12.2021Коментари (0)949
©
Областният управител  проф. Мария Нейкова проведе приемен ден в   Несебър. С очакване за съдействие в разрешаване на различни казуси, жители на Несебър и околни населени места дойдоха вчера за среща и консултация с проф. Нейкова и изказаха удовлетворението си от това, че за първи път областен управител отива при хората, за да чуе проблемите им и да се ангажира да съдейства за разрешаването им.

По време на срещите гражданите поставиха редица проблеми,  свързани с пътната инфраструктура, облагородяването на райони, включително и к.к. Слънчев бряг. 

В рамките на посещението си областният управител се срещна с кмета на община Несебър Николай Димитров. Обсъдиха се важни теми, които касаят брегоукрепването на с. Равда, управлението на имоти – държавна собственост, които биха могли да бъдат прехвърлени на община Несебър за реализирането на проекти с обществена значимост, както и бъдещата реализация на проекта за реализация на лодкостоянката в с. Равда.

Конструктивният разговор продължи в посока съдействие от страна на областния управител да се придвижат срочно преписки по различни казуси. Ангажиментът за съдействие беше приет с готовност от проф. Нейкова като знак за това как трябва да си сътрудничи държавна и местна власт в интерес на хората от населеното място.

В тази връзка проф. Нейкова ще направи необходимото пред управляващите органи на оперативните програми, в подкрепа община Несебър да получи финансиране за реставрация и съхраняване на световно значимите паметници на културата.

Срещата продължи с посещение на Стария град, където областният управител посети Археологическия музей, чийто фонд надхвърля 10 000 експоната, старите църкви. Нейкова и Димитров обсъдиха предстоящото посещение в Несебър на комисия от ЮНЕСКО през пролетта на следващата година.

Във връзка с 20-годишнината на Националната асоциация на председателите на общинските съвети председателят на управителния съвет Красимир Косев връчи на областния управител проф. Мария Нейкова грамота за осъществен принос в развитието на местното самоуправление.

С встъпването си на длъжността областен управител проф. Нейкова започна провеждането на приемни по всички общини. Целта на тази инициатива е да улесни гражданите в населените места извън Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: