Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Общински съветници питат защо новият директор на РИОСВ-Бургас е назначен без конкурс
Автор: Иван Сотиров 12:54 / 15.09.2020Коментари (0)3097
© Burgas24.bg
Областното ръководство на ПП "Движение България на гражданите"- Бургас отправя редица въпроси до премиера Бойко Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров около назначаването без конкурс на новия директор на  РИОСВ-Бургас Детелина Иванова.

На 14 август 2020 г. е назначен нов директор на РИОСВ-Бургас без  конкурс, в нарушение на устройствения правилник и Кодекса на труда. Според  правилника за устройство и дейността на Регионалните инспекции по околната среда и водите, чл. 4(2) "Директорите на РИОСВ се назначават след проведен конкурс по реда на Кодекса на труда и се освобождават от длъжност от министъра на околната среда и водите.“        Според чл. 90 (3) от Кодекса на труда "Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс“, пишат общинските съветници от ДБГ-Бургас Живко Табаков и  Стоян Грозев.

Детелина Иванова е назначена за директор на РИОСВ-Бургас от министъра на околната среда и водите със заповед от 14.08.2020 г., без да бъде проведен конкурс, като от тази дата тя се подписва под решенията и кореспонденцията от екоинспекцията като директор, а не като временно изпълняваща длъжността, което е видно както от качените решения на интернет страницата, така и от панела за контакти на РИОСВ-Бургас. В прессъобщения до медиите Детелина Иванова също е представена  като директор на РИОСВ.

До този момент Детелина Иванова е била началник на отдел "Биоразнообразие, защитени територии и защитени зони“ в бургаската екоинспекция и е пряко отговорна за всички спорни строежи по Южното Черноморие, които са предмет на прокурорски проверки като "курортния комплекс с подпорната стена“ на "Алепу“, който е в две защитени зони, защитена зона "Комплекс Ропотамо“ за опазване на дивите птици и защитена зона "Ропотамо“ за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна. С оглед заеманата длъжност се предполага, че Детелина Иванова е взела дейно участие и по други спорни казуси, касаещи нарушения на процедури, се посочва още в писмото.

Ето какво питат общинските съветници министъра на околната среда и водите:

1.      Морално и законосъобразно ли е назначаването за директор на една от най-важните институции в Бургас, имайки предвид, че същият е замесен и отговорен в спорни строежи по Черноморието?

2.      Практика ли е директори на РИОСВ да бъдат назначавани без конкурс, в разрез с устройствения правилник и Кодекса на труда? Ако не – ще бъде ли освободена от заеманата длъжност към този момент г-жа Детелина Иванова?

3.      Ще бъде ли санкционирано лицето Детелина Иванова за допускането на редица скандални строежи в защитени зони по Южното Черноморие и по какъв начин?

4.      Кога ще бъде обявен конкурс за назначаване на нов директор на РИОСВ-Бургас?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: