Обвиниха шефа на ГДБОП по аферата "Хемус", а от МВР без коментар

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:20 / 23.12.2021
791
Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно задължение по аферата "Хемус", съобщават от Софийската районна прокуратура.

Досъдебното производство е образувано на 11 декември след подаден сигнал от прокурори. Разпитани са множество свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение и са възложени действия на Антикорупционната комисия, съобщават от Софийската районна прокуратура.

Според държавното обвинение са събрани достатъчно доказателства, че на висок тон  Калин Стоянов се е опитал да склони прокурор да се съгласи с искания на защитата на обвиняемия по аферата "Хемус" Борислав Колев. А тези искания са били прокурорът да не внася протест по определената мярка за неотклонение на Колев - "домашен арест“, както и на обвиняемия да му се разреши да пътува извън страната.

Калин Стоянов заявил на наблюдаващ делото прокурор, че "слага точка на разследването", като отказва да изпълни исканията на защитата, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото, заявяват още от прокуратурата.

Днес Калин Стоянов е привлечен в качеството му на обвиняем, като му е изпратена призовка за предявяване на изготвеното постановление за привличане към наказателна отговорност. На обвиняемия е взета мярка за неотклонение "подписка“.

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура в София и Върховната касационна прокуратура.

От МВР отказаха да коментират съобщението. Оттам уточняват, че към момента директорът на ГД "Борба с организираната престъпност“ не е бил разпитван по случая и не е получавал никакви официални документи.


Виж коментарите (1)

Още по темата (104):
29.03.2024 Багерите се връщат на АМ "Хемус"
25.10.2023 Борисов с важен коментар за строителството на АМ "Хемус"
24.08.2023 Девет са обвинените за присвоените милиони от АМ "Хемус"
20.07.2023 Гроздан Караджов показа нови документи по казуса АМ "Хемус"
12.03.2023 Шефът на АПИ: 500 млн. лв. ще струва ремонтът на 100 км от проверените
пътища
11.03.2023 Гл. секретар на МВР: В строителството е потъвал огромен държавен паричен ресурс, който не е ползван по предназначение
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).