Обвиниха в корупция секретаря на Националната комисия за борба с трафика на хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:29 / 26.03.2015
958
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем Антоанета Василева - секретар на Национална комисия за борба с трафика на хора, за извършени две престъпления по служба, съобщиха от пресцентъра на главна прокуратура.

Василева е обвинена в това, че в периода от месец януари 2012 г. - месец декември 2013 г. в София, в качеството си на длъжностно лице - секретар на Националната комисия за борба с трафика на хора, е превишила правата си и от това са настъпили немаловажни вредни последици.

Без да е имала право, без да са й били възложени задължения от Председателя на Националната комисия за борба с трафика на хора и без да е проведена обществена поръчка по реда на ЗОП, Василева е сключила пряко договори със Сдружение "Равновесие" и с Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск".

Договорите са за възлагане изпълнение на услуги в приюти за временно настаняване на жертви на трафик на хора в гр.Бургас и в гр. Варна. Престъплението е извършено с цел да се набавят за облаги за Сдружение "Равновесие" Бургас и Фондация "ЕС О ЕС-семейства в риск" гр.Варна в размер на 200 хиляди лева.

Обвинението на Василева за второто престъпление е за това, че в периода от месец май 2013г.- месец декември 2013г., като длъжностно лице е превишила правата си и в нарушение на установения за това ред, сключила два анекса към Рамково споразумение , с цел да набави за себе си облага в размер на 3607 лева. От това деяние могат да настъпят немаловажни вредни последици . На Антоанета Василева е взета мярка за неотклонение "Подписка".


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).