Обясниха как да се предпазим от върлуващите инфекции с природни средства

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:38 / 10.10.2016
2069
Грипният сезон започна, а с него дойде и нов есенен вирус. Как да се предпазим от върлуващите инфекции с природни средства обясни по Нова телевизия д-р Мария Папазова. 

"Грипът отваря врата за бактериални инфекции. Голяма грешка е антибиотиците да се изписват профилактично, което се прави най-често. Стана така, че предизвикахме това, че човечеството е много по-застрашено от резистентността на микроорганизмите към антибиотиците. Вече е много трудно да се намери за бактериалното усложнение адекватен антибиотик", обясни д-р Папазова. 

Именно затова е добре да се погрижим за имунната си система. За огромна част от вирусните инфекции не съществува подходящо лечение. Решението е да се стимулират собствените защитни функции на организма. 

Ледената терапия или пребиваването в ледена стая е много ефективно средство за закаляване. Подобна стая има в село Баня. Температурата в помещението за ледена терапия е около 0 градуса. За да я ползва обаче, много важно е човек да бъде напълно здрав. Преди влизане в нея тялото трябва да бъде силно затоплено, например в сауна или парна баня. Пребиваването в студена стая с цел подсилване на имунитета трябва да е за кратко време. Достатъчно е само да се обтрие тялото с лед или сняг. При ледената терапия студът "дава сигнал" на тялото да започне защитна реакция, която провокира имунен отговор, а той води до повишаване на лимфоцитите - клетките, които се борят с инфекциите. 

Според китайската медицина упражненията, които правят гръбнака гъвкав, са много полезни за подсилване на имунната система. Ежедневното стимулиране на определени седем точки в предната горна част на тялото води до засилване на имунната система. Бактериални лизати, коластра и бета глюкан Те могат да подготвят имунитета ни за грипния сезон. Бактериалните лизати са разтвори, които съдържат безвредни части от инактивирани бактерии. Коластрата е първото мляко, което произвеждат бозайниците преди да тръгне кърмата. Тя е много по-богата на антитела и на протеини и с много по-ниско съдържание на мазнини. Коластрата е най-малко три пъти по-ефективна от противогрипната ваксина. Бета глюканите, извлечени от дрожди, укрепват и тонизират имунната система. Изследванията показват, че при комбинация от коластра, бета глюкани и бактериални лизати се засилва имунитетът и боледуването преминава по-леко и по-бързо.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).