Обявиха за общонационално издирване 17-годишната Ивана

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:57 / 26.02.2024
1202
Обявиха за общодържавно издирване 17-годишната Ивана от Дупница, която е в неизвестност вече четвърти ден. Над 150 полицаи, жандармеристи и доброволци участват в търсенето ѝ.

Последно момичето е засечено на камера близо до изхода на града. Единствената следа до момента е намереното ѝ яке, в района на главен път Е-79, в близост до тунела край Дупница. Обхождат се покрайнининте на града. В акцията се ползват и кучета, и термокамери. 

Родителите на момичето със свито сърце очакват някаква новина за момичето си. Пред БНТ обясняват, че тя никъде не излиза без телефон.

"Оставя си раницата заедно с телефона и казва "мама ще дойде после да ми вземе багажа“. Аз доколкото знам, тя без телефон никъде не ходи. Не знам и аз, как го е оставила телефона, сигурно е била много бясна“, казва Мария Иванова, майка на Ивана.

Според родителите най-вероятно момичето е имало проблем в училище и това е вероятната причина да изчезне. Според майката то се е опитало да се свърже с нея, вероятно в момента, в който е говорила с класната ѝ ръководителка.

"Тогава в същия момент, когато се обажда класната, Ивана иска телефон от някаква жена пред Военната болница, обаче моят телефон дава заето. Може би е искала да ми обясни какво е станало, но не може да се свърже. След това звънях на другата жена, но тя не ми отговори“, разказва майката.

В акцията по издирването на Ивана се включват десетки доброволци. 

"Проблемът е в това, че мина много време вече. To в четвъртък е изчезнало, което означава, че времето е много, последните камери, които са я видели е била много леко облечена, без провизии, без нищо и това е много опасно и страшно“, казва един от доброволците.

"Благодарни сме на хората, които ни търсят детето. Дано го намерят! Моля се на Господ, не знам, къде и аз да търся, не знам“, казва бащата на Ивана.

В Дупница се коментира, че изчезналото момиче е било подложено на тормоз от съучениците си. За проблемите в училище разказва и кметът на Дупница Първан Дангов, който е назначил и проверка на учебното заведение от утре.

"Децата и в училище са жестоки. Това, което имам като предварителна информация е, че са и се подигравали, изолирали са я последната седмица. Тя е имала херпес на устата и са и казвали "ти си болна“ и "никой няма да говори с теб“, казва Дангов, цитиран от bTV. 

Според него има редица пропуски, които са довели до изчезването на момичето.

"До мен достигат сведения, че това дете наистина е имало здравословен проблем. Неглижиран, къде от родителите, къде от психолозите, къде от директора. За мен не е нормално, детето да излезе, да си остави телефона на класната и тя да не казва нищо“, допълва кметът на Дупница.

Издирването на 17-годишното момиче продължава под надзора на оперативен щаб на Районното полицейско управление в Дупница, което координира екипите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
28.03.2024 Родителите на изчезналата Ивана от Дупница обявиха парична награда за откриването й
08.03.2024 Родителите на изчезналата Ивана имат подозрения защо е избягала
07.03.2024 Кметът на Дупница: Предполагам, че полицията е стигнала до извода, че Ивана е извън страната
06.03.2024 Спират да търсят Ивана от Дупница на терен
01.03.2024 Продължава издирването на Ивана
28.02.2024 Вижте какво направиха съучениците на изчезналата Ивана от Дупница
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).