Очаква драстичен спад на украински и руски туристи у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:18 / 03.05.2014
1406
От Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти очакват драстичен спад на записванията за почивки на Българското черноморие от украински и руски граждани. Това заяви в сутрешния блок на ТВ "Европа" Калин Драганов - член на управителния съвет на Асоциацията. Той уточни, че към момента не може да даде точна цифра като процентен спад, но след задълбочаване на кризата в Украйна през месец януари вече няма нови записвания.

Към момента няма и анулации на вече направени резервации, но Калин Драганов от Асоциацията на българските туроператори очаква значителен спад на туристите спрямо летния сезон на 2013 г.

Една от стъпките, които Асоциацията на българските туроператори предприе, е изпращане на писмо до Министерството на икономиката за отпускане на средства за повече реклама, с която да се компенсира спадът на резервациите и да се привлекат и други туристически групи за предстоящия летен сезон.

През изминали години спадът на резервации се е компенсирал с туристи от източноевропейските страни, но кризата в Украйна и новините от последните часове за случващото се по улиците на Славянск разколебават положителните очаквания на Калин Драганов за предстоящия летен сезон.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Валентин Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да въ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ за новите промени: Целта е кандидат-шофьо...
Борисов: С нашия глас ще направим така, че ЕС да се управлява доб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).