Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Очевидец на трагедията край Козлодуй: Арматурата не беше закрепена
Автор: Екип Burgas24.bg 21:28 / 17.12.2019Коментари (3)972
©
"Ние правим скеле и по едно време големият син, който работи с мен, вика - слизайте долу, че умирам. Обърнах се - какво става?! Арматурата тръгна. Пада една след друга. Все едно картечница. Тя не беше закрепена изобщо. Но това е само по вина на техниците! Друго нищо не е, ако ще да ме изгонят от фирмата!"Това разказа пред БНТ един от работниците, станали преки свидетели на вчерашния инцидент край Козлодуй, при който загинаха двама, а други двама пострадаха.

Площадката, на която се случи трагедията, е в етап на изграждане, а по-голямата част от работниците са от село Долни Цибър. Всяка сутрин малък бял бус идвал, за да ги закара до работа.

Един от пострадалите работници, който вече си е вкъщи, е в шок. 32-годишния Филип е баща на 3 деца, работел на строителната площадка с трудов договор, напълно законно, увери съпругата му. Опитал се да помогне на другите затиснати по време на инцидента.

"Представете си, 70 тона да паднат върху вас, в някакъв ров и вие се борите за живота си. Той е оцелял и е излязъл оттам. Не може да се движи, не може да стане, нормални битови нужди няма как.", твърди Изабела Славкова, съпруга на пострадалия Филип.

Баща му Борислав Фоков допълва: "Като говори, той само плаче... Той е вътре на легло. От време на време се сеща за своите приятели и само плаче."

Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров е възложил на следователи от НСлС да извършат действия по разследването на причините за инцидента с двама загинали на територията на АЕЦ "Козлодуй", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Вчера, около 10 ч., на строяща се площадка ДПРAO "Рaдиaнa" зa ниcкo и cрeднoaктивни рaдиoaктивни oтпaдъци, при извършване на cтрoитeлнo-мoнтaжни дейности починаха двaмa рaбoтници, а други двама бяха ранени, като единият е настанен за лечение в здравно заведение.

От прокуратурата уточняват, че до момента е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност. То е под наблюдението на Окръжна прокуратура- Враца.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересно съоръжение си строят от ДП РAO "Рaдиaнa". Дали е свързано по някакъв начин с факта, че радиоактивните ни отпадъци от години не се изнасят в Русия?...
0
 
 
Хм..,кой стр.техник,или работник, незнае,че арматурата трябва,да е вързана!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: