Офицери, сержанти и войници завършиха начална военна подготовка в Специалните сили

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:35 / 19.12.2022
465
В Съвместното командване на специалните операции (СКСО) завърши модула "Начална военна подготовка", който се състои от няколко вида подготовки, специализирани за операторите в Специалните сили. Последния етап от този модул е "Интензивна подготовка за военнослужещи, назначени във формированията Специални сили", съобщиха от пресцентъра на Съвместното командване на специалните операции.

В нея взимат участие всички офицери, сержанти и войници, без разлика в пол и възраст, които са новоназначени в бойните подразделения на групите Специални сили.

Успешното преминаване на тази подготовка е задължителена на две части.

Първите пет дни са насочени към проверка и оценка на индивидуалните способности на кандидатите, включващи тежки физически и психически натоварвания.

Вторите пет дни, освен физическото и психическото натоварване, започват да се поставят колективни задачи, които имат за цел да се провери как действат като екип.

Такъв вид подготовка се провежда за четвърти път в СКСО. Различното тази година е, че се провежда на Учебно тренировъчен комплекс "Црънча" в условията на полева подготовка и пълна изолация на кандидатите.

Тази изолация допринася за правилното изпълнение на плана на Интензивната подготовка, който е съставен от Учебния център за подготовка и бойно осигуряване на СКСО. Инструкторите имат възможност за пълен контрол над обучаемите 24 часа в денонощието, като по този начин следят тяхното поведение, психическото и физическото им състояние.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).