Огнен ад с три жертви! Двама овъглени в COVID отделение, третият почина в Пловдив!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:01 / 14.11.2021
1366
В 2,39 ч през нощта е получен сигнал за пожар в многопрофилната болница "Хаджи Димитър" в Сливен. На място веднага се отзовават 2 екипа от пожарната служба. Установено е, че гори стая на 4-ия етаж, която е част от COVID отделението в лечебното заведение.

В стаята е имало трима човека, двама от тях загинали на място. Третият е изваден и откаран с линейка в центъра за спешна медицинска помощ. Оттам е заведен в Пловдив. Преди няколко минути бе потвърдена и неговата смърт. Все още няма категорична версия каква е причината за пожара.

Смята се, че вероятно е допусната някаква небрежност по вина на пациентите. Сигналът за пожара не е подаден от персонала, а от минаващи хора, които забелязали пламъците. Починалите едва ли са били с тежко състояние, но не се знае защо не са могли да излязат от стаята.

"Потвърждавам, три са жертвите в отделението. Сигналът е подаден в 2,39 тази нощ. Веднага на място се отзовават два екипа. Гори стая на 4 етаж на болницата в отделението за COVID-19. Установени са две жертви – мъже. Трети мъж, който също е бил в стаята е бил изведен в много тежко състояние. Той е откаран в клиниката по изгаряния в Пловдив, където е починал. Пожарът не е възникнал от кислородната инсталация", обясни директорът РД "Пожарна безопасност" Сливен Владимир Демирев пред Нова.


Виж коментарите (2)

Още по темата (1):
14.11.2021 Прокуратурата в Сливен ръководи разследването по досъдебно производство за пожара в МБАЛ "Хаджи Димитър"
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).