Окончателно: Потвърдиха присъдите на двамата, изнасилили и убили жена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:17 / 24.02.2022
751
Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказание от 20 години лишаване от свобода за всеки от двамата подсъдими Андрей Демирев и Асен Ангелов, осъдени от Окръжен съд – Хасково за блудство, изнасилване и убийство на 53-годишна жена в Харманли.

Пред ВКС двамата са обжалвали наказанията си с доводи за незаконосъобразност на присъдата, допуснато съществено нарушение на процесуалните правила по време на разглеждане на делото, както и налагане на явно несправедливо наказание, според тях, при което не е отчетена младата възраст на Демирев, който по време на извършване на деянието не бил навършил 19 години. Върховните магистрати отхвърлят всеки от доводите на защитата с мотив, че исканията са неоснователни.

През нощта на 15 срещу 16.03.2019 г. в Харманли, двамата подсъдими видели на тротоара да лежи жена, употребила значително количество алкохол, която спяла. Решили да се възползват от състоянието, в което била изпаднала, завлекли я в изоставена постройка и блудствали с нея.

От действията им тя се събудила и се разкрещяла да я оставят на мира. Мъжете, които също били употребили алкохол преди това, започнали да я удрят по главата и тялото. По-младият запалил косата й с клечка кибрит. Пребили я и изнасилили, а след това я умъртвили, изоставяйки тялото в сградата.

За всяко от трите извършени от подсъдимите престъпления – блудство, изнасилване и убийство, всеки от тях има отделно наказание. Най-тежката санкция от трите наказания е лишаване от свобода за 20 години за убийство на лице, което се намира в безпомощно състояние и убийството е извършено с особена жестокост. На близките на пострадалата са присъдени обезщетения за неимуществени вреди на обща стойност 192 000 лева, заедно със законната лихва.

Решението на ВКС е окончателно, не подлежи на обжалване и протест.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).