Окръжният прокурор на Варна с подробности за задържаните корумпирани надзиратели

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:14 / 19.07.2018
2378
Три длъжностни лица от надзирателския състав на варненския затвор са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, потвърди днес на извънреден брифинг окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, предаде репортер на  Varna24.bg.

Обвиненията срещу тях са нарушаване на служебните задължения  с цел да набавят за другиго облага, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици. Със започнатото досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна  са предприети действия за установяване на факти и обстоятелства и за събиране на доказателства с оглед на извършено престъпление по служба.

Установени са 6 случая за времето от 31 май до 18 юли тази година, в които длъжностните лица от варненския затвор са освободили нерегламентирано лишен от свобода, като са му позволили да напусне територията на затворническото общежитие. Затворникът изтърпява наказание лишаване от свобода за срок 6 години и 8 месеца по присъда на Пловдивския военен съд за участие в организирана престъпна група, специализирана в кражби на автомобили. Към днешна дата му остават да изтърпи още 4 години и 4 месеца, обясни прокурорът. 

Действията по разследването по досъдебното производство се извършват в тясно сътрудничество  и взаимодействие с ръководството на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията“ при Министерството на правосъдието, директора на варненския затвор и ОД на МВР. Разследването е възложено на екип от двама следователи от Окръжния следствен отдел под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

След изтичане на 72-часовото задържане на тримата служители прокуратурата ще прецени събраните доказателства с оглед искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).