Опасна нова Тик Ток тенденция!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:03 / 02.12.2022
684
Лекари предупреждават за най-новата тенденция в социалната мрежа Тик Ток, в която потребители снимат видеа, на които показват как залепят устите си с тиксо преди заспиване, обяснявайки, че помага за отслабване.

Видеоклипове, възхваляващи предимствата на залепването на устата, натрупаха стотици хиляди гледания. Предимството, според производител на ленти за уста, е, че принуждаването да дишате само през носа насърчава загубата на мазнини.

Твърди се, че залепването на устата и дишането през носа им е помогнало при проблеми с заспиването, да намалят хъркането и да подобрят енергията си през деня. 

Д-р Радж Дасгупта, специалист по съня в Университета на Южна Калифорния и активен инфлуенсър в социалната мрежа, направи видео в Тик Ток, обяснявайки че залепването на устата може да доведе до затруднено дишане и задушаване, а в случай, че имате обструктивна сънна апнея, това може да бъде много опасно.

Някои видеоклипове имат до 500 000 харесвания, а "залепване на устата“ е търсено повече от 43 милиона пъти в социалната мрежа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).