Опасната ФЕТО с училища в Пловдив и София!

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
09:21 / 14.07.2021
897
Организацията ФЕТО представлява опасност не само за Турция, а и за другите държави, в които развива дейност. Затова турската държава чрез своите дипломатически мисии продължава да разкрива коварния характер на организацията. Това каза генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю пред журналисти на среща с български медии по повод 5 години от опита за преврат в родината му, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Основната задача и цел е да разкажем пред страните партньори и медиите за опасността на тази организация, в резултат на което много държави и световни организации обявиха ФЕТО за терористична организация" - допълни дипломатът.

В България ФЕТО също е имала структури, но не е успяла да намери благодатна почва за развитие. У нас е поддържан информационен интернет сайт, а в София и в Пловдив и сега има две училища, в които организацията развива дейността си.

"Продължаваме своя диалог с българските власти, споделяме данните, които имаме, с българските институции, така че се работи в тази насока" - уточни Негово превъзходителство.

Посланикът припомни, че при опита за преврат преди 5 години един от първите премиери, които потърсили президента Ердоган, бил Бойко Борисов. "Тази подкрепа беше много важна" - подчерта той. Дипломатът изрази надежда, че отношенията между двете съседни държави ще продължат да се развиват в рамките на взаимно сътрудничество и диалог и след изборите преди няколко дни.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).