Оправдаха бивш футболист за трафик на дрога след 17-годишна съдебна битка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:40 / 01.02.2023
448
Бившият футболист Микеле Падовано бе оправдан за трафик на наркотици след съдебна битка, продължила 17 години. Италианецът, който игра за Ювентус и Наполи, бе арестуван през 2006 година. Първоначално прокуратурата искаше 24 години затвор, а след това му бе издадена присъда от 6 години и 8 месеца. Апелативният съд оправда обаче Падовано и анулира присъдата, след редица обжалвания, пише "Телеграф".

"Преди 16 години с едно щракване угасиха светлината в моя живот. Днес мракът си замина. Бях почти ослепял, но сърцето ми се стопли отново, разплаках се. Благодаря на съда, на адвокатите си, на съпругата и на сина ми, както и на всички, които вярваха в мен“, каза Падовано.

"Ние сме много щастливи, че задълбоченото разследване на съда най-после върна достойнството и живота на Падовано. Никога не сме се съмнявали в невинността на нашия клиент, който имаше силата да продължи да вярва в справедливостта дори в тази дълга и сложна афера“, се казва в съобщението на адвокатите. 

Известно е, че Падовано беше част от легендарния отбор на Ювентус през 90-те години. Със "Старата госпожа“ той спечели Шампионската лига през 1996 година, Суперкупата на Европа, Междуконтиненталната купа, както и титлата в Италия през 1997 година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).