"Оранжев" код за Бургас и областта заради силен дъжд

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:43 / 06.04.2015
711
Значителни валежи ще има в цялата страна днес, като в някои райони дъждът ще премине в сняг, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. "Оранжев" код е обявен за 12 области - Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Добрич и Силистра.

В северната и западната част на страната е обявен "жълт" код за значителни валежи, както и за очаквания дъждът да премине в сняг.

Минималните температури ще са между 2° и 7°. Максималните температури над по-голямата част от страната ще са между 5° и 10°, в Югоизточна България до 14°.

Над планините ще е облачно и в масивите от Западна България ще превалява сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. В Източна Стара планина все още ще духа силен вятър от юг-югозапад, който до края на деня постепенно ще се ориентира от запад и ще отслабне. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

От Министерството на околните води вече предупредиха, че заради валежите се очаква и покачване на речните нива. С повишено внимание се следи водосборът на река Тунджа, Марица, Арда, Места и Струма.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Откриха издирваното дете
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Лекари с предложение: Децата без задължителните ваксини да не мог...
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).