Още един силен глас подкрепи разхлабването на мерките!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
13:45 / 25.04.2020
2830
Крайно време е да спрем да делим хората, защото те се настройват един срещу друг – защо само семействата с малки деца да се разхождат в парковете, защо едни да излизат от София, а други не? Трябва да бъдат въведени мерки за всички – еднопосочно движение в парковете, да няма засядане, да се раздели часово движението в парковете по възрастови групи. Това заяви в интервю по БНТ вицепримиерът Красимир Каракачанов

"Не можем да държим тези хора затворени 2 месеца“, посочи Каракачанов. Министърът на отбраната бе категоричен, че първата стъпка на правителството е отварянето на паркове, планини и даване на възможността за спорт.

"Нищо не пречи хората да тичат, да спортуват, да се разхождат с маски. Пикниците могат да бъдат ограничени, но не виждам какъв е проблемът да се разхождат там“, посочи Каракачанов. 

Той обясни, че поетапно трябва да се премине към нормален начин на живот и че неговата идеята "Българско лято 2020“, в която туризмът да е съсредоточен у нас, като самите българи изберат да почиват на нашето Черноморие. Предложи намаляване на концесионните такси и данъци, за да може хотелите и туроператорите да предлагат услугите си на по-ниски цени. 

"Изолацията на гетата може да продължи, за да няма масово разнасяне на заболяването. Но защо здравите хора да не работят, да почиват, не може да живеем в един заграден лагер“, посочи Каракачанов. 

Той коментира и проблемът между рестриктивни мерки и свободи на хората. Теоретично има нарушение на правата на хората, но е в полза на здравето на хората, посочи той.

"Ние живеем в извънредно положение. Фактът, че вие не можете да седнете в градинката или ако седнете, ще ви глобят като мене с 300 лева. Част от правата ни са нарушени, но не се прави по приумиците на министри, а за да се запази здравето на хората“, посочи Каракачанов. 

Той подчерта, че никой не може да гарантира, че няма подобна пандемия или друг тип извънредна ситуация да връхлети върху страната и трябва да се измислят адекватни мерки. Каракачанов обясни, че има готовност армията да помага на МВР, ако бъде поискана от тях помощ.

Виж коментарите (5)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки
КЕВР очаква понижение с около 5% на природния газ
Увеличиха заплатите на тези служители
Напрежение сред фармацевти, заради софтуерен проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).