Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Оставиха в ареста студента от ИУ-Варна, хванат с наркотици
Автор: Пламена Николова 16:01 / 02.06.2020Коментари (0)791
© Burgas24.bg
Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на студента, обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на съда.

Кандидат-висшистът от Икономическия университет Боян Д. е бил задържан под стража с определение на Окръжния съд, след претърсване на три жилища и лек автомобил. От тях полицейски  служители иззели около 1900 грама амфетамини, 36 грама кокаин и близо килограм марихуана. 25-годишният мъж живеел под наем в един от апартаментите, а други използвал като складове за наркотици. Той вече е бил осъждан – с наложено условно наказание за притежание на наркотици през 2015 г. Изпитателният срок е изтекъл преди година. Сега отново е задържан за същото престъпление. Предвиденото наказание е от 2 до 8 години лишаване от свобода

Защитата припомни, че Боян Д. не се разграничава от намерените опасни вещества и съдейства на разследващите. Адвокатът му изтъкна младостта, продължаващото следване в университет и онкологичното заболяване на баща му като мотиви да поиска домашен арест.

Прокуратурата пък прецени задържането под стража като единствената адекватна мярка за процесуална принуда в този случай. Аргументите: откритите вещества са високорискови, от няколко различни вида, съхранявани на няколко места. Разследваната престъпна дейност е с големи параметри, което обуславя опасността, че Боян може да извърши ново престъпление или да осуети разследването. Фактът, че вече е осъждан за същото престъпление, но не е променил поведението си, означава, че репресията не е постигнала целите си. Още повече че мащабът на сегашната му дейност е доста по-голям в сравнение с предишния път.

Чрез аудиовидео връзка със следствения арест Боян поиска домашен арест.

Апелативният съд заяви, че в днешното производство не се разглежда въпросът за авторството на деянието. Обоснованото предположение за съпричастността на Боян Д. не се оспорва, налично е в първоинстанционния съдебен акт и се споделя и от настоящия състав. Предходната съдимост на обвиняемия за престъпление от същия вид обаче навежда на извода, че има риск той отново да наруши закона и да продължи престъпната си дейност. Затова въззивният съд потвърди като обосновано и законосъобразно определението на Варненския окръжен съд от 24 май, с което на Боян Д. – обвинен в притежание на марихуана, амфетамини и кокаин, е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Съдебният акт не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: